27.07.2013.
Ворскла (Полтава) - Металург (Донецьк)
1 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 2 Металург
Ворскла (Полтава) Металург (Донецьк)
27.07.2013. 19:00
3 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 6500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення, дощ , Температура: 24ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Перший асистент: Андрій ЛІБСТЕР (Луганськ)
Другий асистент: Олександр ХОЛОДИНСЬКИЙ (Лозова)
Перший додатковий асистент: Сергій СКРИПАК (Київ)
Другий додатковий асистент: Роман БОХНЯК (Севастополь)
Резервний арбітр: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Інспектор: Андрій ШАНДОР (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 79 Вр Україна ПАНЬКІВ Юрій
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 7 Пз Україна МОРОЗЮК Микола
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 4 Зх Україна ЧЕЧЕР В'ячеслав
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 24 Зх Ірландія О'ДІ Даррен
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 5 Зх Україна ПОЛЬОВИЙ Володимир
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 13 Нп Кіпр МАКРІДІС Константінас
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 6 Пз Вірменія МКРТЧЯН Карлен
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 11 Пз Бразилія ДАНІЛО
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 9 Пз Сербія ЛАЗІЧ Джордже
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 18 Пз Болгарія ДІМІТРОВ Велізар
83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан 10 Нп Україна МОРАЄШ Чавес
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 12 Вр Україна БАНДУРА Олександр
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 84 Пз Україна ГОЛАЙДО Денис
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 23 Зх Україна НАСОНОВ Олександр
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 44 Зх Україна ПРИЙМА Василь
8 Пз Україна БУДНИК Євген 8 Пз Нідерланди НЕЛЬСОН Грегорі
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 14 Пз Бразилія АЛЕКСАНДРЕ
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 77 Нп Україна ДЕГТЯРЬОВ Максим
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
31 goal.png ДАНІЛО
РЕБЕНОК Павло yellow_card.png 34
44 yellow_card.png ЧЕЧЕР В'ячеслав
49 goal.png О'ДІ Даррен
БУДНИК Євген
ВАСІЛАКЕ Чіпріан
substitution.png 53
61 substitution.png НЕЛЬСОН Грегорі
ЛАЗІЧ Джордже
МІЩЕНКО Олег
КРИВОШЕЄНКО Іван
substitution.png 63
64 substitution.png ГОЛАЙДО Денис
ДАНІЛО
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 67
ДЕДЕЧКО Денис yellow_card.png 70
74 substitution.png ПРИЙМА Василь
ДІМІТРОВ Велізар
МАРКОСКІ Йован yellow_card.png 84
САПАЙ Вадим goal.png 89

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Полтавська прем'єра Василя Сачка

 

Ворскла ― Металург Донецьк
27 липня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр ― Дмитро Кутаков (Бровари)
Прогноз ― 1:1

У новий сезон – з оновленим стадіоном

Уже завтра полтавська Ворскла проведе перший домашній матч нового чемпіонату. У передматчевому інтерв’ю керманич полтавців Василь Сачко відзначив, що тренер має відчувати певне хвилювання перед кожним матчем. Так само й уболівальники, йдучи перший раз у новому сезоні на стадіон, відчувають те саме хвилювання і перебувають в очікуванні чогось нового і цікавого. А йти полтавським любителям футболу доведеться на оновлений стадіон Ворскла. Під час літньої перерви керівництво клубу провело ремонтні роботи на домашній арені ворсклян. І хоча були певні побоювання, що їх не встигнуть завершити до матчу з донецьким Металургом, але вони виявилися марними.

Баліч замість Лагоса?

Оновила свій склад у міжсезоння і команда. І хоча про якісний склад новачків говорити поки зарано, кількісно Ворскла підсилилася доволі відчутно. Тим паче, що є підстави вважати, що Дедечко, Міщенко, Васіляке й Ткаченко не останні новачки полтавського клубу. Троє перших уже встигли дебютувати за Ворсклу і залишили приємне враження.

Тренується з командою також екс-гравець Кривбаса Баліч. Загадкові обставини змусили Василя Сачка у перших трьох матчах вдатися до нестандартного кадрового рішення: закривати лівий фланг захисту змушений був Ігор Пердута. Панайотіс Лагос хоч і був основним лівим захисником у другому колі минулого чемпіонату зараз не грає. І у випадку підписання контракту з Балічем є велика імовірність того, що Лагос повернеться додому в Грецію.

"Коли був Павлов ви нічого не говорили"

Що стосується першого домашнього суперника, то він наразі близький до оптимального. Чотири очки в перших двох виїзних матчах - результат хороший. Але якщо оцінювати об’єктивно, то Карпати у матчі з полтавцями виглядали явно незіграними, а Чорноморець в кінцівці – відверто втомленим. Тому матч із донецьким Металургом, який цього року представлятиме Україну в Лізі Європи, мусить дати реальне уявлення про силу і перспективи Ворскли у новому сезоні. Плюс не забувся ще скандал, який трапився після матчу цих же команд у Полтаві наприкінці минулого сезону. Тоді помилкове суддівське рішення дозволило Металургу здобути важливі три очки, Олегу Бабаєву не стримати емоції і наговорити зайвого, а головному тренеру донеччан, спровокованому полтавським фотокореспондентом, кинути фразу: «Коли був Павлов, то про суддівство ви нічого не говорили».

Епілог

Втім, будемо сподіватися, що навколофутбольні обставини не вплинуть на перебіг подій на полі й уболівальники після фінального свистка Дмитра Кутакова зможуть отримати відповіді на всі свої запитання. Полтавські – чи здатна їх улюблена команда боротися вже цього сезону за високі місця в чемпіонаті. А донецькі – чи зможе Металург не повторити помилок, допущених у матчах з норвезьким Тромсе під час останнього вояжу до Європи.

Олександр ДАННИК

Підмочений фарт

 

У першому домашньому матчі полтавська команда за присутності великої кількості глядачів, яких так давно не бачив стадіон Ворскла, програла донецькому Металургу. Однак звинувачувати ворскляни у поразці можуть лише самих себе.

Чудова футбольна погода запрошувала усіх прихильників "Ворскли" нарешті після тривалого міжсезоння на власні очі побачити команду Сачка. І таких виявилось близько восьми тисяч. І навіть злива, яка розпочалася одночасно із стартовим свистком Кутакова, не змогла прогнати глядачів зі стадіону, лише тимчасово приховала тих, хто був без парасольки, під трибуни.

Переможний склад не міняють, так міг вирішити тренер полтавчан, здобудь ворскляни перемогу в Одесі, але там була нічия. Ротації торкнувся фланг – замість не дуже ефективного справа Громова в старті вийшов Кривошеєнко.

Рясний дощ певно вніс корективи в плани команд на гру. Вже на початку матчу непорозуміння між Непогодовим та Пердутою ледве не коштувало небезпечного моменту. "Ворскла" за перші півгодини спромоглася на пару неточних ударів головою від Янузі та Кривошеєнка. Загалом, команди намагалися грати активно, але до по-справжньому результативних ситуацій справа не доходила.

І погодні умови були вологими, але без грози, то справжнім футбольним громом серед ясного неба став гол "Металурга". Непогодов спокійно прийняв пас назад від Даллку і так же без хвилювань подарував м’яч Мораєсу. Здивований такою щедрістю форвард суперника відкотив кулю на Даніло, а той розстрілював уже порожні ворота. Сплутав Дмитро кольори своєї минулої і нинішньої команди...

Приголомшена "Ворскла" довго не могла оговтатись від прохолодного душу не лише з неба, а й від подій на полі. "Металург" на досвіді відсунув гру подалі від володінь Паньківа, тож серйозно потурбувати голкіпера гостей господарям до кінця тайму так і не вдалося.

На другу половину гри "Ворскла" вийшла з відчайдушною рішучістю виправити стан речей. Але невдалі дії у захисті дозволили Лазічу зробити простріл вздовж воріт, де Сапай у боротьбі з О’Ді відправляє м’яч у власні ворота. Чудернацький перебіг подій...

Відразу Даніло міг ховати надії полтавчан на очки, але Непогодав ліквідував вихід сам-на-сам. Замість інертного Васілаке виходить Буднік, що відразу додало впевненості господарям в центрі поля і розв’язало руки (чи ноги) Дедечку. До кінця матчу Денис був всюди: відбирав, переводив на фланги, закидав на хід, обігрувався в центрі поля, навішав, бив, страхував, підбирав – був справжнім лідером команди, вів її на штурм. Саме Дедечко скинув під удар Янузі на 55-й хвилині, а з ударом албанця зумів справитись Паньків. "Ворскла" добряче притисла гостей. По воротах били Сапай, невгамовний Дедечко, Ребенок. Василь Сачко кидає в бій свіжі сили – Міщенко з’являється на полі. І відразу міг забивати Олег, Паньків знову рятує свою команду! В одній з контратак міг все вирішувати Мораєс – мимо. За 5 хвилин до кінця основного часу Дедечка відверто притримали в карному майданчику гостей та Кутаков проігнорував падіння Дениса. А коли глядачі уже очікували таблички резервного арбітра з показником доданого часу, Маркоскі побачив ривок Сапая і чітко накинув м’яч на ногу партнеру. Вадим пробив у дотик від перекладини у дев’ятку!

Намагаючись влаштувати штурм, ворскляни ледве не пропустили контратаку. Незрозуміло повів себе боковий арбітр, який спочатку запалив прапорець, сигналізуючи про офсайд, а потім зробив вигляд що він ні при чому. Зберегти мінімальну поразку дозволив Непогодов, вигравши дуель у форварда "Металурга".

1:2 – безглузда поразка полтавчан на очах значної кількості уболівальників. Перемог без поразок не буває, є сподівання, що тренерський штаб зробить правильні висновки з гри, справедливим підсумком якої була б нічия...

Віталій Сонікссон

Анатолій Момот: Ми хотіли вас здивувати

 

Де-юре головний тренер Ворскли Анатолій Момот прокоментував домашню поразку від донецького Металурга

- Хлопці почали непогано, контролювали м'яч. Потім пропустили, будемо говорити, курйозний гол. Трохи це психологічно позначилося на команді. Другу половину першого тайму ми провалили. У перерві ми говорили гравцям, що нічого не втрачено, треба виходити і грати. Треба було відіграватися і перемагати. Але знову - рикошет і автогол, але це не вина Сапая. За рахунку 0:2 хлопці все одно боролися до останнього, були моменти у Янузі і Міщенка. Фізичний стан у хлопців, як нам здається, відмінний. Дуже добре працювали фланги. Може бути, ми трохи зловживали навісами. Але в штрафній у Металурга є Чечер, який виграє все повітря - це його хліб. Коли робили прострільні передачі - моменти були.

- Будник виглядає краще, ніж Васілаке? І коли вже Баранник буде грати в основі?
- Чипріан випав із гри в середині поля. Будник - перспективний хлопець, будемо більше йому довіряти. Він непоганий гравець, це сьогодні і гра показала. Можливо, потрібно було його раніше трохи випустити на поле. Щодо Баранника. Ми за ним стежимо. Я думаю, в найближчому майбутньому ми будемо йому довіряти. Все залежить від нього. Але я і грою Янузі приємно здивований, він добре чіплявся за м'яч попереду.

- За курйозні голи хтось несе відповідальність?
- Ми будемо розбиратися. Воротар, як кажуть, повинен пропустити свої голи, а потім грати. Були помилки, але ж всі помиляються. На розборі у вівторок ми розглянемо всі епізоди гри.

- Після 11 травня, коли зарахували той гол від Металурга на 95 хвилині, здається, що Непогодов втратив упевненість...
- Може, є страх. Він повинен бути господарем штрафний з його-то зростом. Є тренер по воротарям, який проводитиме аналіз.

- Як із пошуками нападника? І що з приводу Баліча?
- Ми шукаємо нападника, але треба взяти гідного, а не просто для того, щоб запросити когось. Баліч поки тренується з нами, питання по ньому відкрите. Він лівоногий гравець, йому 23 роки. Поки працює з нами.

- Не шкодуєте про Долганський?
- Долганський - досвідчений воротар, він би не завадив будь-якій команді. Але його подальша співпраця з нами вирішувалося на рівні клубу.

- Де Лагос?
- Він тренується з дублюючим складом. На зборах, в контрольних іграх його фізичний стан залишав бажати кращого. Тому ми вирішили зробити вибір на користь Пердути, який в кращому фізичному стані.

- Чи згодні ви з тим, що Ворсклі зручніше грати на виїзді?
- Я під час матчу теж про це подумував. Нам важко було розкрити насичену оборону. Хоча з Чорноморцем другу половину гри ми провели добре. Але ще йде становлення команди. Будемо працювати.

- Новачки виправдали ваші очікування?
- Дедечко і Міщенко - солідна допомога для команди. Васілаке непогано зіграв в Одесі, а сьогодні трохи розчарував.

На завершення хочу подякувати вболівальникам за підтримку. Начебто ми дали результат на старті чемпіонату, але, на жаль, продовження не було. За цей хочу вибачитися. Повірте, хлопці віддали всі сили і вміння, ми хотіли вас здивувати, порадувати і подякувати за підтримку. Сподіваюся, ви в майбутньому будете так підтримувати команду. Тому, шановні уболівальники, ми вам вдячні.

 

Юрій Максимов: Їхали до Полтави за нічиєю

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера донецького Металурга Юрія Максимова:

- Нам протистояла хороша команда. Ворскла - дуже сильна команда. Що б не говорити - їхали сюди за нічиєю. Розуміли, що Ворскла знаходиться в хорошій фізичній формі. Потім пішов дощ. Точно також як і перед грою з Карпатами в Донецьку туром раніше. Радий і вдячний команді, що виграли сьогодні. Забили два м'ячі. Було важко. У другому таймі відійшли в оборону. Ще раз хочу привітати свою команду з перемогою.

- Юрій Вільевичу, як оціните стан футболістів перед єврокубками? І чи очікуєте ви ще футболістів для посилення складу?
- Я вже відповідав на це питання - всі ці питання не до мене. Щодо потенціалу команди? Все залежить від результатів.

- Як ідуть справи у ваших бразильців-новачків - Даніеля і Александра?
- Не знаю. Даніель - травма за травмою. Він лише одну гру зіграв на зборах. Проблеми з паховими кільцями. Як пішло - так і не можемо нічого зрозуміти. Ставимо найсильніших, повірте.

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Металург" Донецьк (Чемпіонат України. 2013-2014. Прем'єр-ліга. 3 тур)

Офіційна програма матчу

Погода