16.03.2014.
Ворскла (Полтава) - Зоря (Луганськ)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 1 Зоря
Ворскла (Полтава) Зоря (Луганськ)
16.03.2014. 14:00
21 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 3700 глядачів (вміст 24795)
Погода: сонячно , Температура: 6ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Сергій БОЙКО (Іванків)
Перший асистент: Віктор КРАВЧЕНКО (Львів)
Другий асистент: Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ (Львів)
Перший додатковий асистент: Юрій МОСЕЙЧУК (Чернівці)
Другий додатковий асистент: Анатолій АБДУЛА (Харків)
Резервний арбітр: Андрій ШАМЕКА (Маріуполь)
Делегат: Віктор БЕЗСМЕРТНИЙ (Кропивницький)
Інспектор: Віктор ДЕРДО (Чорноморськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 1 Вр Хорватія САНТІНІ Кршеван
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 6 Зх Україна КАМЕНЮКА Микита
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 14 Зх Хорватія ШУНІЧ Тоні
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 15 Зх Україна ВЕРНИДУБ Віталій
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 17 Зх Сербія ІГНАТЬЄВІЧ Нікола
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 35 Зх Україна ГРИЦАЙ Олександр
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 18 Нп Україна МАЛІНОВСЬКИЙ Руслан
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 37 Пз Україна ХОМЧЕНОВСЬКИЙ Дмитро
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 9 Нп Бразилія ДАНІЛО Сіріно
77 Пз Узбекистан ТУРСУНОВ Санжар 10 Нп Грузія ЛІПАРТІЯ Джаба
99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег 94 Нп Франція БОЛІ Яннік
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 30 Вр Україна ШЕВЧЕНКО Микита
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 7 Пз Україна ХУДЗІК Павло
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 4 Пз Україна ЧАЙКОВСЬКИЙ Ігор
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 16 Зх Україна ЯРМАШ Григорій
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 34 Пз Україна ПЕТРЯК Іван
78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій 25 Зх Україна БІЛИЙ Максим
84 Пз Україна РОМАНЧУК Олександр 28 Нп Україна БУДКІВСЬКИЙ Пилип
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Юрій ВЕРНИДУБ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
2 yellow_card.png ІГНАТЬЄВІЧ Нікола
ЧЕСНАКОВ Володимир yellow_card.png 17
22 yellow_card.png САНТІНІ Кршеван
МІЩЕНКО Олег yellow_card.png 36
38 goal.png БОЛІ Яннік
ЯХОВІЧ Адіс yellow_card.png 50
ЯХОВІЧ Адіс goal.png 50
ДЕДЕЧКО Денис yellow_card.png 51
57 yellow_card.png МАЛІНОВСЬКИЙ Руслан
САПАЙ Вадим yellow_card.png 77
79 substitution.png БІЛИЙ Максим
МАЛІНОВСЬКИЙ Руслан
БАРАННИК Олег
ЯХОВІЧ Адіс
substitution.png 81
85 substitution.png БУДКІВСЬКИЙ Пилип
БОЛІ Яннік

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Із мріями про Лігу Європи

Ворскла - Зоря
16 березня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 14.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Сергій Бойко (Іванків)
Прогноз: 2:1

Якось всі ці більше трьох місяців було не до футболу в нашій країні. Та й зараз ситуація в Україні не досить стабільна, однак чемпіонат навіть в таких умовах потрібно продовжувати. Дай то Боже, щоб на матчах усе пройшло спокійно, без інцидентів, зокрема і в Полтаві...

На зимові канікули і Ворскла і Зоря пішли сусідами по турнірній таблиці. Навіть луганці випереджали полтавців, але після того як офіційно прибрали з чемпіонату Арсенал і анулювали їх матчі, біло-зелені перемістилися на шостий рядок і випереджають наразі на один пункт Зорю. Отже, обидві команди мають види на місце в Лізі Європи. Керівництво Зорі навіть не заперечує того факту, що їх клуб прагне пробитися вперше за часів України зіграти в Єврокубку. Щодо Ворскли, то по здобуткам команда Сачка ніби й може туди потрапити, а ось чи стоїть конкретне завдання ― невідомо. Клубне керівництво, як завжди, скупе на подібного роду заяви. Зрештою, можливо воно й правильно ― тихше їдеш, яка кажуть дальше будеш...

Тим паче, ситуація в українському футболі і в країні зовсім непрогнозована. Невідомо, що буде далі, з футболом, клубами, чи дограють команди чемпіонат до кінця і взагалі, що буде з Україною? Все настільки складно, а іноді й важко вкладається в звичні поняття, що стає досить сумно... Однак як би там не було, життя не стоїть на місці, а тому завтра у Полтаві футбол.

У першому колі в Луганську Ворскла здобула перемогу ― 2:1. Але тоді господарі з 53 хвилини грали в дев'ятьох. І навіть в значній меншості могли майже не рівних протистояти Ворсклі.

Цікаво, що в Полтаві Ворскла майже три роки не може здолати Зорю. В останнє це трапилося 1 травня 2011 року коли єдиний гол нинішнього наставника ворсклян Василя Сачка приніс мінімальну перемогу ― 1:0. Позаминулого сезону була нічия на стадіоні Ворскла ― 2:2, а минулого ― 0:0.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Нічия на користь Ворскли?

...Розвідник з цікавістю розглядав вулиці містечка, в яке його привели службові завдання. І хоч погода сьогодні дарувала варіанти на будь-який смак, від теплого сонечка, до поривчастого вітру, дощу та снігу, ніщо не могло завадити виконанню завдання. Раптом увагу найманця привернули групи людей з біло-зеленими елементами атрибутики. Занепокоєно перебравши в думках основні кольори потенційного противника, солдат зацікавився. І обережно рушив за людом – до стадіону "Ворскла".

- Кто играет? – ледве не видав себе необережним запитанням агент.

- "Ворскла" ж! "Зоря" в гості приїхала! Боротьба за Європу! – отримав у відповідь військовий і задумався. Бач як, їм пояснювали, що боротьба за Росію і Європу має відбуватися зараз в іншій частині країни, аж виявляється, що й у Полтаві зараз відбувається щось важливе.

Тим часом на не надто яскравому газоні з’явилися футболісти. "Смотри-ка, форма зеленая как у наших – здивувався гість. – Буду смотреть за ними внимательней!". Розвісивши вуха, шпигун намагався отримати цінну інформацію з балачок оточуючих.

- А Турсунов замінив у старті Ребенка, – пролунало від сусіда зліва – А Романчука Сачко не наважився випустити у захист, перевівши Пердуту на правий фланг. А Богуша навіть в запасі нема...

Та раптом розмова припинилася – увесь стадіон встав і над полем запанувала скорботна хвилина мовчання.

"Как же так?! В честь экстремистов? Или я чего-то не понимаю?" – панічно метались думки шпигуна. "Но не может же такого быть, весь стадион, много русскоговорящих и вот так..."

Та у ще більший ступор ввігнала перекличка, що як ніколи гучно лунала над полем, доки ворскляни уже на початку матчу намагалися втілити свою перевагу у голи. Слава Україні!  Героям Слава! Такого злагодженого і щирого скандування на матчі у Полтаві не було давно.

Дивлячись, як Яховіч, Громов, Турсунов окупували штрафний майданчик гостей, таємний воїн від захоплення не міг вимовити і слова: "Ну прямо как мои парни военные части украинцев в Крыму!". Та і результат поки був незмінний – оборона працювала без збоїв.

Тим часом арбітр направо і наліво роздавав попередження. "Ха! Это мне напоминает действия европейцев и американцев – відмітив солдат, – они тоже все предупреждают и предупреждают".

- Тримай його! Тримай! Втече! – заволали поряд і агент мало не підскочив з переляку. Але то було адресовано не йому, просто на полі Хомченовський спокійно промчав своїм флангом і видав точний пас на одинокого Болі, який спокійно відправив м’яч у ворота.

Перерва порадувала іноземного громадянина милозвучним виконанням українських пісень. Заслухавшись, він мало не забув про мету своєї операції.

А початок другої частини гри мало не поставила крапку на сподіваннях господарів. Це невтримний Хомченовський дивом не влучив у ворота з вигідної позиції. "Вот вам Европа!" – радувався провокатор. – "Еще чуть-чуть и все ваши планы уйдут в небытие!"

Але раптом усі думки потонули у вибуху емоцій. Виявляється, форвард "Ворскли" Яховіч зумів таки після кутового відправити м’яч у сітку воріт "Зорі". Шпигун втягнув голову в плечі і до кінця матчу уже навіть не намагався знайти можливостей для втілення своїх планів. Він лише з замиранням серця слідкував за відчайдушною боротьбою на полі, все більше дивуючись настирності, вірі та високому бойовому духу команд.

Виходячи із стадіону і спостерігаючи за обличчями людей, за їх емоціями, поведінкою, агент іноземної розвідки все більше упевнювався у думці: "Такой народ не победить. Целеустремленный. Сильный. Единый... Если они захотят побывать в Европе, то препятствовать им будет нереально".

Віталій СОНІКССОН

Василь Сачко: Все покаже кінець чемпіонату. Від цього залежатиме подальша доля Ворскли і її майбутнє

Головний тренер полтавської Ворскли Василь Сачко прокоментував минулий поєдинок проти луганської Зорі:

- У першому таймі ми створили кілька моментів, в яких повинні були забивати, але, на жаль, цього не сталося. Пропустили м'яч, могли пропустити ще. Були допущені помилки, багато браку. Але було й багато пристрасті, бажання. Вважаю результат закономірним. Ворскла буде крокувати далі. Так, ми не виграли, але і не програли.

- Маркоскі грав в Харкові, але не грав сьогодні. Ви віддали перевагу Громова, який відновився після ушкодження. Як вважаєте, можливо, допоміг би нам у цій грі?
- Артем гравець трохи іншого плану. Він швидше. Тому і вирішили надати місце в складі йому. Він діяв непогано, агресивно, включав швидкість. У нас тільки відновився чемпіонат. Попереду ще багато ігор.

- Які ваші перші враження після Турсунову?
- Санжар дуже добре влився в наш колектив. Крім того, що він хороший футболіст, він ще й прекрасна людина. Тому на адаптацію йому не знадобилося багато часу. Що стосується гри, то Турсунов відіграв непогано, але віримо в те, що він може ще краще. В цілому, задоволені його діями.

- Ворскла задоволена роботою на трансферному ринку цієї зими? Чи Все задумане вдалося втілити в життя?
- От коли Мессі гратиме за Ворсклу, тоді можна сказати, що всі плани вдалося втілити. Це питання не може закінчуватися. Воно завжди в дії. Ми дивимося гравців. Не тільки Ворскла хоче когось запросити. Гравець сам теж повинен виявляти бажання грати за нашу команду. Ми переглянули низку футболістів у цей зимовий період. Деяких не афішували. З ким-то просто вели переговори. Продовжуємо працювати далі. Тут будуть з'являтися нові футболісти. Є рамки, в які треба вписуватися. Чи задоволені ми? Покаже час.

- І Ворскла і Зоря бореться за Єврокубки. На ваш погляд, наша команда готова до такого складного випробування, як Ліга Європи?
- Ніхто не кричить і не заявляє, що ми рвемося в Єврокубки. Перед нами поставлено завдання, показувати хороший футбол, і рости як футболістам, так тренерському штабу, так і клубу. Поганий той солдат, який не мріє стати генералом. Все покаже кінець чемпіонату. Від цього залежатиме подальша доля Ворскли і її майбутнє.

- Ворскла взимку підписала також і воротаря. Чи бачите ви його в основному складі? Якщо так, то чим він краще Непогодова?
- Кожен футболіст, який нами підписаний, складає конкуренцію. Звичайно, ми на нього розраховуємо. Існує таке слово, як конкуренція. У Ворсклі, на жаль, не завжди це було так, як треба. Хто буде стояти на воротах. Або Богуш або Непогодов. У нас ще є Ткаченко, Козаків. Розраховуємо на всіх.

Хочу подякувати всіх тих, хто підтримував Ворсклу. Весь наш клуб за мир і порядок в країні. За те, щоб ніхто не втручався у наше життя, і не навчив нас, як жити.

Юрій Вернидуб: Хотілося б більшого

Головний тренер луганської Зорі Юрій Вернидуб прокоментував гру своєї команди в матчі проти полтавської Ворскли:

- Зустрічалися дві, на мою думку, рівні команди. Ті команди, які знаходяться трохи вище середини турнірної таблиці і хочуть посісти місце, яке дозволить брати участь в Єврокубках. Гра завершилася внічию 1:1. Хотілося б більшого, але навіть за такого результату я залишився задоволений грою своїх хлопців. Ми показали, що чогось варті. У першому таймі забили м'яч. Ворскла теж мала можливості забити. Плюс ще були моменти.

Другий тайм ми добре почали. Невідомо, який був би результат, забий  Хомченовський. Не забиваєш ти, заб'ють тобі. Це футбол. Практично відразу ж після того моменту пропустили гол зі стандарту.

Наразі складно щось говорити в цілому про гру. Потрібно сісти і спокійно все проаналізувати. Вважаю, що гра була гідною і результат влаштовує обидві команди.

Фото гри


23_21_vp-zl_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода