Першість Полтавщини - 20-10-2014, 11:10 - sasa 180

Чайка Дейкалівка – чемпіон першої ліги

Чайка Дейкалівка – чемпіон першої ліги

Cтиковими матчама завершився сезону у першій лізі першості Полтавщини 2014 року.

Спочатку був поєдинок за «бронзу» першолігового чемпіонату, в якому зустрілися «Фортуна» з Кейбалівки Пирятинського району та ФК СГМ «Рокита» Великобагачанського району. У цьому поєдинку була перевага пирятинської команди, яка її втілила у забиті м’ячі – Андрій Медяник (26 хв.) і Віталій Перетятько (64 хв.). Заслужений рахунок 2:0 на користь фортунівців і «бронза» чемпіонату у їх руках. Кращими гравцями команд визнані Андрій Медяник («Фортуна») і Олександр Коломієць («Рокита»).

«Зеніт» (Калайдинці) – «Чайка» (Дейкалівка) 2:5 (1:2).
Чемпіонат області. Перша ліга. Фінал. 19 жовтня. Зіньків. Стадіон «Колос». 207 глядачів. + 10С.
Судді: А. Сидоренко, О. Матяш, О. Барило (усі – Полтава).
Резервний арбітр: О. Коваленко (Полтава). Делегат-інспектор: В. Кішик (Полтава).
«Зеніт»: Четверіков (Пучка, 78), Латенко, Кірпіченко, Бортнік (Яцько, 63), Богомаз, Даценко, Гайдук (Михайленко, 79), Ященко, Ковтун, Рева (Нечипоренко, 46), Шевченко. Тренер: Л. Голубенко.
«Чайка»: Гуржій, Кубай, Сосєдко, О. Яременко (Роздобудько, 78), Нижник, Кальченко, Банний, Жмурко, Потапенко (Нечипоренко, 82), Зіпунніков (Годвін, 61), А. Яременко (Домненко, 86). Тренер: І. Долгошеєв.
Голи: Шевченко (20), Гайдук (73) – Яременко (1), Сосєдко (35), Годвін (64), Кальченко (76), Домненко (90+2).

Технопортал – технології вибору товарів – пропонує широкий вибір МР3-плеєрів. Кращі магазини в нашому каталогу — catalogue.technoportal.ua/mp3.html. Заходьте до нас у гості!

Потім на поле місцевого стадіону вийшли переможці першолігових груп «А» і «Б» – «Зеніт» і «Чайка». Гра видалася напруженою і цікавою, в якій глядачі стали свідками семи забитих м’ячів. Цього дня потрібно констатувати, що «Зеніт» зіграв нижче своїх можливостей і поступився супернику майже у всіх компонентах гри.

Рекордним для цьогорічного чемпіонату у всіх лігах був проведений гол вже на 11 (!) секунді поєдинку Антоном Яременком, який після зустрічі був визнаний кращим гравцем фінального поєдинку. Нападнику зенітівців Валентину Шевченку вдалося після чудової комбінації зрівняти рахунок – 1:1. Після провалу лубенського захисту Владислав Сосєдко виводить «Чайку» вперед – 2:1.

У другому таймі тренер Ігор Долгошеєв випускає на поле нігерійського хавбека Чігбо Годвіна, який вже через три хвилини після виходу забиває м’яча у ворота «Зеніту» – 3:1. Далі збільшує рахунок у матчі Андрій Кальченко, який зі штрафного влучно пробиває повз голкіпера зенітівців Євгена Четверікова, який цього дня зіграв не кращим чином. А заключну крапку у поєдинку ставить Євген Домненко на вже доданих арбітром хвилинах – розгромна перемога чайківців з рахунком 5:2, яку ніхто не очікував.

Далі було урочисте нагородження команд-фіналістів, в якому взяли участь президент Полтавської обласної Федерації футболу Олекасндр Кудацький і його перший заступник Олександр Дігтяр. Кращими гравцями зустрічі визнані Максим Даценко («Зеніт») і Антон Яременко («Чайка»). Також приз за звання «Кращий бомбардир чемпіонату» отримав Валентин Шевченко, нападник «Зеніту». Відзначу на належному рівні роботу суддівської бригади з Полтави в обох фінальних матчах і чудову організацію фінальних першолігових поєдинків у Зінькові.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода