Новини - 17-03-2009, 03:03 - sasa 338

Четверо ворсклян у збірній України

Четверо ворсклян у збірній України

У вівторок, 17 березня, старший тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко оприлюднив список гравців, котрі готуватимуться до товариських матчів проти Сербії та Північної Ірландії − 27 та 31 березня відповідно. Серед тих, хто буде готуватися до матчів – четверо ворсклян.

Квінтет новачків

На навчально-тренувальний збір, що розпочнеться 22 березня, наставник запросив одразу 30 виконавців, у тому числі п’ятьох дебютантів − Артема Кичака, Євгена Новака, Ярослава Захаровича, Віталія Субочева та Дмитра Зозулю. Зауважимо, що наша команда братиме участь у матчах різними складами. До Сербії вирушать 18 гравців, більшість із котрих після цього спарингу відбудуть до своїх клубів. Тоді як шестеро футболістів, що зіграють з балканцями, приєднаються до інших 12 збірників, котрі весь цей час готуватимуться в Києві до зустрічі з північноірландцями. 30 березня оновлений склад «молодіжки» вирушить до Об’єднаного Королівства.

Випробування старшими

Відзначимо, що перший суперник − збірна Сербії − складається з гравців, котрі в середньому на два роки старші за наших хлопців. Це дуже потужна і досвідчена команда, що влітку братиме участь у фінальному турнірі Євро-2009 (U-21). Поєдинок відбудеться 27 березня в містечку Ягодин на арені місцевого однойменного клубу. Натомість у Північній Ірландії підопічні Павла Яковенка зіграють зі своїми однолітками. Ця зустріч пройде 31 березня на стадіоні «Шамрок Парк» у Портадауні (початок − о 21.30 за київським часом).

До уваги журналістів!

Нагадаємо, що через травми нашій команді не можуть допомогти дніпропетровці Павло Пашаєв та Дмитро Льопа, донецький гірник Олександр Касьян та московський спартаківець Єгор Лугачов. Поки ще не відновився після пошкодження і нападник столичного «Арсенала» Володимир Лисенко. Звертаємо увагу представників вітчизняних та закордонних засобів масової інформації, що у неділю, 22 березня, на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі відбудеться відкрите тренування «молодіжки». Початок − о 16.30.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Антон Каніболоцький («Дніпро» Дніпропетровськ), Олександр Рибка, Роман Загладько, Артем Кичак (усі − «Динамо» Київ);
Захисники: Андрій Григорик («Іллічівець» Маріуполь), Євген Селін («Металіст» Харків), Олексій Курилов («Зоря» Луганськ), Ярослав Ракицький («Шахтар» Донецьк), Андрій Фартушняк («Харків»), Андрій Сахневич, Вадим Родина, Євген Новак (усі − «Динамо»), Сергій Вовкодав, Олександр Матвєєв (обидва − «Ворскла» Полтава);
Півзахисники: Максим Білий («Харків»), Ярослав Захарович («Арсенал», Київ), Тарас Степаненко («Металург» Запоріжжя), Володимир Бідловський, Олег Голодюк (обидва − «Карпати» Львів), Микола Морозюк, Роман Зозуля (обидва − «Динамо»), Антон Поступаленко («Металіст»), Валерій Федорчук («Львів»), Володимир Чеснаков, Віталій Субочев (обидва − «Ворскла»);

Нападники: Андрій Ярмоленко («Динамо»), Дмитро Зозуля(«Львів»), Денис Васін («Чорноморець» Одеса), Євген Коноплянка («Дніпро»), Юрій Фурта («Карпати»).

Богдан Буга, ФФУ

Погода