Хокей - 12-10-2014, 11:10 - sasa 110

Чи буде нова хокейна ліга в Україні

Чи буде нова хокейна ліга в Україні

Головним тренером хокейної збірної України став знаменитий у минулому гравець Олександр Годинюк.

Вибір федерації не став несподіванкою. Годинюк був помічником свого попередника Андрія Назарова. Та й з українським хокеєм він знайомий не з чуток. Але, найголовніше, він чудово знає можливості української молоді!

За свою недовгу тренерську кар’єру Олександр Олегович встиг попрацювати і з юніорської збірної країни, і з молодіжною. Так що, хто чим дихає, і хто на що здатний екс-тренер «Молодої Гвардії» знає відмінно. Звичайно, для збірної це величезний плюс. Вже давно у вболівальницьких колах чекають омолодження національної команди, але у зв’язку з постійною завданням повернення в елітний дивізіон його попередники більше довіряли досвідченим гравцям, ніж голодним за успіхами молодим гравцям.

Хоккей – силовой вид спорта. Игрокам приходиться выполнять различные рывки, броски, ускорения и остановки. И не нужно забывать о силовых приемах. Поэтому очень важно следить за питанием хоккеиста. Правильное питание поможет правильно выполнить основные технико-тактические приемы хоккея без ущерба для здоровья.

І тут постає головне питання – з кого вибирати? Більшість молодих хокеїстів, які могли б допомогти збірній, намагаються зробити собі кар\’єру за кордоном. А в кінці сезону побачити їх у складі збірної виявляється не завжди реально. З іншого боку, ті, хто все ж залишається грати в українських командах, не завжди відповідають високим вимогам. Та й останні події в країні, відмова «Донбасу» та «Молодої Гвардії» від участі в новому сезоні КХЛ і МХЛ відповідно, зіграли не на руку новому тренеру збірної. Так і з чемпіонатом країни поки не все ясно. Ідея про створення нової хокейної ліги в Україні, як відомо, зазнала невдачі.

В Україні завжди були хороші хокеїсти, тільки вони спливають на високому рівні, останнім часом, на жаль, не під прапором нашої країни. Причина – відсутність гідної інфраструктури в хокейному господарстві нашої держави. Розвиток хокейних шкіл, сильний юніорський та молодіжний чемпіонати, а на вершині айсберга – свою першість країни з десятьма – дванадцятьма клубами. Ось тоді ми зможемо щось вимагати від нашої збірної. Адже успіх національної команди початку 2000-х років був пов’язаний з поколінням, вихованим ще в СРСР…

Наразі в Україні є дві більш-менш сильні молодіжні команди. Це «Молода Гвардія» та ХК «Кременчук». Однак, із-за відмови від участі у молодіжній хокейній лізі «гвардійці» кинулися шукати нове місце роботи. Що стосується Кременчука, то команда земляків планувала стати учасником вищезгаданої Української хокейної ліги, але… Тепер їй доведеться шукати новий чемпіонат. У Білорусі команда зіграти не зможе, а внутрішньої першості у нас поки немає. Що робити – питання? Для команди, яка є базовою для молодіжної збірної залишитися без ігрової практики – це катастрофа. Катастрофа не тільки для конкретного колективу, але і для всього українського хокею.

Після призначення на пост головного тренера Олександр Годинюк сказав, що стежить і буде стежити за талановитою молоддю і планує залучати її до ігор за національну збірну. ХК «Кременчук» на останній молодіжний чемпіонат світу делегував дев’ять гравців – практично половину команди. Так що цілком можливо, що вже найближчим часом ми побачимо кременчуцьких хокеїстів у складі національної збірної України.

Погода