- 13-07-2014, 02:07 - sasa 201

Кубкові сенсації

Кубкові сенсації

Відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка Полтавщини

«Зеніт» (Калайдинці) – ФК «Лубни» 0:0 (додатковий час – 0:0, по пенальті – 2:1).
Кубок області. 1/8 фіналу. 12 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 253 глядачі. +29С. Хмарно. Дощ.
«Зеніт»: Четверіков, Бортнік, Латенко (Ігнатенко, 94), Кірпіченко, А. Голубенко (Пархоменко, 32), Даценко, Бабенко, Михайленко (Богомолов, 59 (Ю. Голубенко, 75)), Гриценко, Яцько (Рева, 70), Ященко. Тренери: С. Бортнік, Л. Голубенко.
«Лубни»: Потерайло (Рябуха, 117), Захарченко, Загоруйко, Ламіне, Близнюк (Лавріненко, 58), Ебенґу (Отченашенко, 49), Богомаз, Тупоровський, Бувалець (Гноєвий, 73), Мандрика, Сергієнко. Тренер: А. Гришанович.
Пенальті: Кірпіченко, Пархоменко – Отченашенко. Не забили: Бортнік, Четверіков, Даценко – Богомаз, Сергієнко, Лавріненко, Загоруйко.

Це було справжнє кубкове лубенське дербі, яке сподобалося численним глядачам. Зазначу, що у зенітівців з різних причинах не змогли взяти участь у поєдинку основні гравці команди – Віталій Шевченко, Сергій Гайдук, Юрій Кривошея, а за 3 хвилини до стартового свистка травму ноги у передматчевій розминці зазнав і Дмитро Нечипоренко. Тому «Зеніт», граючи у неповному складі, виявився більш рівнішим за силою з ФК «Лубни».

А молода команда Анатолія Гришановича дала справжній бій супернику. Цей  поєдинок можна назвати «травматичним», адже протягом всієї зустрічі різного роду ушкодження зазнавали гравці обох команд. Але найбільшою була травма луб енця Ігоря Близнюка, якого карета «швидкої» забрала до лікарні прямо зі стадіону – пошкодження зв\’язок голено стопу. Основний час кубкової зустрічі не виявив переможця – нульова нічия.

Далі були додаткові два тайми по 15 хвилин, які теж не виявили сильнішого. І все вирішилося у серії одинадцятиметрових ударів, які обидві команди виконали не кращим чином. Але, все ж, футбольна фортуна була на стороні зенітівців – 2:1 на їх користь і путівка до чвертьфіналу у них відкрита. Коащим гравцем матчу визнано голкіпера «Зеніту» Євгена Четверікова, який отримав від організаторів цінний приз.

Результати інших кубкових протистоянь такі:

ФК СГМ «Рокита» – СК «Полтава» 2:1
Голи: Павло Куций (50), Денис Сенчук (54) – Андрій Воронкін (76).

«Нове Життя» (Андріївка) – «Фламінго» (Комсомольськ) 2:1

Це було найголовніше кубкове протистояння, яке б прикрасило б фінальний матч, але, як кажуть «жереб є жереб». У цьому матчі перемогла команда з Машівського району з рахунком 2:1. У переможців голи провели Олександр Мелащенко і Євген Супруненко. Подейкують, що знову, як і завжди, на думку гостей «винні» у поразці комсомольської команди арбітри матчу…

«Фортуна» (Кейбалівка) – «Колос» (Дмитрівка) 1:0

Єдиний і вирішальний м’яч у цій зустрічі забив Олександр Кривошея, який і вивів господарів до подальшої кубкової боротьби.

ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) – ФК «Шишаки» 2:4

У цій зустрічі була вперта боротьба, в якій юні полтавчани не поступалися сильному супернику. Але, все ж, досвід дався внаки – хет-трик на рахунку кращого бомбардира обласного чемпіонату Сергія Гриценка і один гол провів за шишацьку команду Євген Скупій.

«Чайка» (Дейкалівка) – ФК «Карлівка-2» 5:1

У переможців голи провели Андрій Кальченко, Дмитро Банний, Олександр Жмурко (2) і Євген Домненко. Гол престижу в гостей провів Владислав Петришин, володар звання «Кращий футболіст Лубен-2013».

ФК «Рокита» – ФК «Глобине» 1:2

Цей поєдинок був теж один із центральних в 1/8 кубкового фіналу. У переможців переможні голи провели Василь Клімов і Олександр Гребинюк, а у господарів автор забитого м’яча Роман Словак.

13 липня зустрінуться на попередньому етапі «Псел» (Гадяч) – «Світанок» (Заріг) і переможець цієї пари прийме «Олімпію» (Савинці) 16 липня (середа). У понеділок відбудеться чергове жеребкування вже 1/4 фіналу Кубка області.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода