Першість Полтавщини - 01-07-2012, 04:07 - sasa 211

\”Лубни\” поступаються \”Полтаві\”

\”Лубни\” поступаються \”Полтаві\”

ФК «Лубни» – СК «Полтава» 2:3 (1:2).
Чемпіонат області. «Прем’єр-ліга». IX тур. Лубни. 30 червня. Стадіон «Центральний». +22С. 220 глядачів.
Судді: О. Матяш-мол., С. Новік, Д. Сердюк (усі – Полтава).
Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
«Лубни»: Макаренко, Гайдук (Ліхтанський, 76), Величко, Гришанович. Бортнік (Шоха, 69), Головко (Загоруйкр, 43), Личман (Козлов, 59), Сергієнко, Шевченко, Хоменко, Нечипоренко. Тренер: А. Гришанович.
«Полтава»: Преснаков, Сітник, Шиленко, Громов (Осауленко, 88), Чехов, Філь, Вигонний, Рибак, Гавриленко (Щербак, 75), Власенко, Переверзєв. Тренер: В. Сисенко.
Голи: Хоменко (11), Шевченко (90+3, з пенальті) – Гавриленко, Філь, Рибак (73).
Юнаки: 0:1

 

Цікавим і напруженим видався цей поєдинок майже рівних за силою команд. Щоправда, за силою виконавців лубенці переважали суперників, але гості діяли грамотніше і на контратаках ловили суперника.

 

Вже на 8 хвилині Максим Личман міг відкрити рахунок ударом головою після пострілу Юрія Хоменка. Далі могли відзначитися голами той же Юрій Хоменко і Максим Козлов, але їх бракувало влучності. Кращому гравцю-2011 року Юрію Хоменку після красивого проходу лівим флангом владося відкрити рахунок – 1:0 повели господарі. Але наприкінці першого тайму після кутового полтавець Максим Гавриленко зрнівнює рахунок – 1:1. Далі колишній гравець дублерів полтавської «Ворскли» Олег Філь після помилки захисників виводить полтавців вперед. З рахунком 1:2 завершилася перша половина зустрічі. Після перерви полтавська команда грала ще краще, діючи здебільшого на контратаках, в одній з яких гостям вдалося збільшити рахунок двобою. Це зробив Микита Рибак і рахунок став несподіваним – 3:1 на користь полтавців, які цього дня були спритнішими і вдалішми, більше прагнули до позитивного результату. І це їм вдалося. Особливо, гадаю, у гостей на полі добротною грою виділялися Микита Рибак, Максим Гавриленко, Олег Переверзєв.

 

А що ж лубенці? У них навпаки – нічого не вдавалося у завершенні атак і було помітно, що у другому таймі вони «підсіли». Адже важко викладатися  «на сто» під час гри, коли чимало гравців команди грають у різних районних чемпіонатах. Лише у першій половині зустрічі підопічні Анатолія Гришановича могли б забити, принаймні, 3-4 мячі, але гравцям бракувало точності у завершенні атак. Лише на доданих хвилинах цікавого протистояння лубенцяв вдалося скоротити відрив в рахунку завдяки влучному пробиттю пенальті Валентином Шевченком, після якого відразу ж пролунав свисток полтавського арбітра.

 

На завершення хочеться запитати у робочої групи новоствореного чемпіонату: чому матч за участю єдиної команди з обласного центру обслуговувала бригада саме полтавських арбітрів? Невже з зіграних цього дня всього трьох поєдинків невистачало суддів з інших міст? І останнє: коли вже за проханням більшості керівників команд матчі «Прем’єр-ліги» будуть гратися по неділях, а не по суботах?

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода