Новини - 07-03-2009, 12:03 - sasa 348

Матч туру: “Ворскла” проти Кравченка

Матч туру: “Ворскла” проти Кравченка

Динамо – Ворскла (2:2)

8 березня. Київ, стадіон “Динамо”, початок о 18.00

Пряма трансляція на каналі ТЕТ

Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 2:1

У жіночий день 8-го Березня ворскляни поїдуть до столиці на зустріч з поточним лідером чемпіонату – київським “Динамо”. Що тут скажеш: важко ось так одразу, на перший виїзд весни їхати у Київ. Однак тут маємо як свої плюси, так і мінуси. А якщо зважити на попередню статистику матчів із “Динамо”, стане зрозуміло, що гра для обох команд має велике значення. Позаяк, кожній з команд є що доводити. Та, зрештою, й сама зустріч в 19-му турі стане центральною.

Згадувати і пишатися тою єдиною перемогою, яка сталася майже 13 років тому, не будемо. Тим паче, ми про неї вже й так не один раз згадували. Єдине, на чому хочеться зауважити, так це на тому, що “Ворскла” й досі залишається єдиною (!) командою українського чемпіонату, якій вдалося забити “Динамо” чотири м’ячі в одному матчі! Ні “Шахтарю”, ні тим паче іншим командам цього не вдавалося зробити ніколи. В цьому плані нам є чим пишатися! Але на цьому райдужну повість можна й закінчувати.

Переважна більшість матчів для полтавців закінчувалися, як жахливий сон. Тут були поразки на будь-який смак: від ганебної 0:8 у 2002-му до дріб’язкових 0:1 чи 1:2. Однак були й нічиї. Особливо помітно збільшилася їхня кількість в останні сезони. “Ворскла” чотири рази змогла звести матчі внічию, причому двічі – на полі суперника. Особливо пам’ятна нічия в першому колі поточного чемпіонату. Команда Павлова двічі поступалася в рахунку киянам, і двічі знаходила сили, щоб відігратися – 2:2.

Варто також сказати, що полтавці ось уже два матчі поспіль в Києві не йдуть з поля без забитого голу. Остання гра в столиці, до речі, поклала край рекордній п’ятиматчевій переможній серії ворсклян. Хоча й сама поразка стала доволі прикрою, адже пропустили біло-зелені на останніх хвилинах гри. Однак такі поразки в історії стосунків цих команд – не випадковість. Вже й не перелічити, скільки поєдинків “Ворскла” програла “Динамо” в останні хвилини. Та не будемо нарікати на долю, фарт киян, помножений на стабільну прихильність арбітрів. Свою долю потрібно шукати біля чужих воріт, тоді й результат прийде.

Цей матч особливо цікавий ще й тим, що проти своїх колишніх партнерів по Полтаві може зіграти новоспечений динамівець Сергій Кравченко. Колишній лідер ворсклян вже встиг дебютувати за свій новий клуб. Хоча й не так вдало, як того б хотілося шанувальникам “Динамо”. Однак новачку завжди важко входити в новий колектив. Якраз гра з “Ворсклою” може стати для Сергія тим лакмусовим папірцем, який його належно оцінить. І все ж не виключено, що проти колишніх своїх Кравченко таки не вийде на поле. Принаймні уболівальникам “Ворскли” цього дуже б не хотілося. Адже у багатьох в пам’яті ще не стерся образ Крави в біло-зеленій футболці. Однак – це футбол, а для футболістів гра – це їхня робота.

Олександр СТАДНИЧЕНКО

Погода