Першість Полтавщини - 28-09-2014, 10:09 - sasa 200

Михайло Прядко – Шишаки – 2:0

Михайло Прядко – Шишаки – 2:0

Рокита – Шишаки – одне з найпринциповіших обласних протистоянь ще з середини 90-х років минулого століття. Тоді за чемпіонство в третій обласній лізі (була й така) боролися «Маяк» (Рокита) та «Прогрес» (Шишаки). Вирішальна гра в Рокиті  завершилася тоді перемогою господарів, які й стали чемпіонами, та масовою бійкою глядачів. Вболівальники зі стажем добре пам’ятають ту гру…

Відтоді кожне протистояння рокитянської та шишацької команд вважається надпринциповим незалежно від рангу змагань.

27 вересня в Рокиті знову зійшлися в бою непримиримі суперники, наразі вже ФК «Рокита» та ФК «Шишаки». Цього разу справжнього бою не вийшло. Початок гри дещо нагадав протистояння минулого: невдовзі після стартового свистка арбітра гравець гостей на чужій половині поля грубо атакував захисника господарів, що спровокувало масове (за участю кількох гравців з обох сторін) зіткнення. По справедливості арбітр мав вилучати по одному найбільш ярому учаснику конфлікту зі складів обох команд, проте обмежився рефері тільки жовтою карткою зачинщику зіткнення.

Прямые футбольные live-трансляции в формате HD только на //soccerlivehd.com. Кроме того, на сайте вы найдете обзоры матчей, ленту новостей, статистику и многое другое.

А надалі в першому таймі гра була досить млявою, хоча й зі значною територіальною перевагою господарів, та нічим не нагадувала якесь особливе протистояння.

В середині першого тайму довгою передачею в штрафному майданчику гостей на удар був виведений капітан господарів Михайло Прядко. Нападник був жорстко та поза правилами атакований голкіпером гостей, хоча й встиг нанести удар по воротах. Арбітр попри численні апеляції шишацьких гравців без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам постраждалий чітко реалізував пенальті.

Забитий гол не пожвавив гру, команди й надалі без особливої гостроти продовжували пересуватися по полю. Господарі не досить часто проте з певною періодичністю створювали та марнували свої моменти, а гості за перший тайм запам’яталися лише одним, проте досить небезпечним ударом в ближню дев’ятку, з яким не без труднощів впорався голкіпер господарів.

На початку другого тайму капітан господарів Михайло Прядко дальнім ударом в ближній кут воріт подвоїв перевагу господарів, і, здавалося, матч можна було завершувати.

Проте численні заміни з боку обох команд значно пожвавили гру, і з середини другого тайму загрози раз за разом почали виникати біля воріт гостей. Голкіпер та каркас шишацьких воріт кілька разів, здавалося б в безнадійних ситуаціях рятували гостей від пропущених м’ячів. Гравці ФК «Шишаки» теж осміліли і намагалися грати з господарями на зустрічних курсах. Оборона рокитян кілька разів провалювалася, і гості виходили в атаку в численній більшості, але достойно розпорядитися м’ячем не могли. По справжньому небезпечним був тільки один дальній удар, після якого м’яч пролетів в кількох десятках сантиметрів від воріт господарів.

За пару хвилин до фінального свистка Прядко, вискочивши удвох з партнером на одного воротаря гостей, мав оформлювати хет-трик. Проте більше двох м’ячів в цьому матчі капітану господарів забити не вдалося, вкотре чудово зіграв голкіпер гостей.

Так гра й завершилася – 2:0 перемогли господарі.

Погода