Інтерв'ю гравців, тренерів - 13-07-2011, 10:07 - sasa 172

Микола Павлов: \”Єврокубки – це безцінний досвід\”

Микола Павлов: \”Єврокубки – це безцінний досвід\”

14 липня \”Ворскла\” першою з український команд візьме старт в цьогорічних єврокубках. Головний тренер команди Микола Павлов розповів про майбутнє протистояння ворсклян із \”Глентораном\”.

– Який настрій панує в команді напередодні старту в Лізі Європи?
– Якби не поразка в стартовій грі чемпіонату, то був би взагалі чудовим, а так трішки осад залишився. Але я думаю, що до матчу в Белфасті все буде гаразд.

– Якщо не секрет, які не будь тактичні хитрості готуєте на першу гру в Белфасті?
– Найбільша хитрість – щоб була вдача на нашому боці. \”Гленторан\” обіграв \”Ренову\” завдяки двом дальнім ударам. Таке наразі буває досить рідко у сучасному футболі. Їм пощастило.

– В одному із нещодавніх інтерв’ю Олег Бабаєв сказав, що задача біло-зелених в цьогорічному розіграші Ліги Європи – потрапляння до групового етапу. На вашу думку, це реально?
– Це завдання дуже складне, але ми для його досягнення будемо робити все, що від нас залежить. Президент сказав – значить будемо виконувати!

– Два роки тому полтавці протистояли португальській \”Бенфіці\”. Якщо зрівнювати ту дуель з майбутніми матчами проти \”Гленторана\” – відчуття різняться?
– Трішки, звісно є. Справа в тому, що \”Бенфіка\” з самого початку була дуже сильним суперником, і не налаштуватися на неї було просто неможливо. А зараз в підсвідомості хлопців засіла думка, що суперник вперше за 26 років переміг в Європі (я думаю, вони пресу читають). Я побоююсь, щоб у нас не вийшло, як з «Олександрією» в останньому матчі. На жаль, психологія футболістів така, що її дуже важко змінити, але будемо робити все можливе.

– З цим у вас асоціюється Північна Ірландія?
– Белфаст, демонстрації, погода, як в Англії – дощ, вітер. Плюс до цього всього різниця в дві години між країнами. Летіти чотири години туди. Я вже думаю, як назад повертатися. Всю ніч проведемо у літаку, потім зупинка в Києві на два дні, і гра з \”Оболонню\”… Важкий графік чекає на “Ворсклу”. Радує те, що всі здорові та плюс до цього всього ми трьох гравців запросили, які мають певний досвід. Маю надію, що це нам допоможе з найменшими втратами пройти в наступний раунд.

– Що для вас, як для тренера зараз важливіше – чемпіонат чи Ліга Європи?
– Ми не знаємо, коли наступного разу виступимо в Європі. В чемпіонаті же можна ще щось змінити, підправити становище. А для хлопців європейський турнір – безцінний досвід. Для когось це, можливо, остання можливість пограти на такому рівні. Тому хочеться, щоб цей шанс вони використали, щоб потім залишилися приємні спогади від Ліги Європи.

Олег ДУБИНА

Погода