Останні новини - 19-06-2011, 11:06 - sasa 174

Молодіжка України: пан або пропав

Молодіжка України: пан або пропав

Останнім суперником збірної України на груповому етапі чемпіонату Європи серед молоді стане Іспанія. Опонент іменитий, котрий недаремно зараховується до фаворитів турніру в Данії.

Перспективи у підопічних Павла Яковенка дуже прості – або перемога, або дострокове завершення виступу. А тому на базі у Вільдеб\’єрге просто кипить робота. \”На сьогоднішній день склалася ситуація, що команді треба ніщо інше, як перемога, – сказав тренер на передматчевій прес-конференції. – Йде планомірна підготовка до гри. Стан футболістів задовільний і навіть хороший. Ні нервовості, ні страху немає\”.

На відновлення після двох матчів в українців було три дні, які команда провела з користю. \”Всі гравці в бойовому стані. 72 години цілком достатньо на відновлення, щоб команда виглядала не втомленою, а боєздатною, – пояснив Яковенко. – Слабкі сторони суперника ми вивчаємо. В іспанців один стиль, який не змінюється. Потрібно думати, що їм протиставити, і ми над цим зараз працюємо\”.

Щоб перемогти, треба забивати, і один гол у двох зустрічах – явно не той показник, на який сподівалися в тренерському штабі. І все ж Яковенко не пред\’являє претензій нападаючим, яким, на його думку, не вистачає дещиці. \”Я б не сказав, що проблема в слабкій реалізації. Для завершення колективних зусиль нам не вистачало в атаці одного точного удару\”, – запевнив 46-річний наставник.

Важливим фактором при рівній грі може стати відчутна підтримка з боку українських уболівальників. Недостачі синьо-жовтих стягів на стадіоні в Хернінгу раніше не спостерігалося, і в команді сподіваються, що так воно буде і в матчі з іспанцями.

\”Домашня атмосфера, звичайно, приємна для хлопців. Я сам не граю, на полі не викладаюся, але відчуваю, що це додає впевненості, – підкреслив тренер. – Домашні стіни допомагають. Десь так зараз обстановка і виглядає на стадіоні. Так було на минулій грі, і дай бог, щоб нас так само підтримали і в матчі з Іспанією\”.

 

UEFA

Погода