Матчі - 31-08-2014, 09:08 - sasa 171

Нічия без допомоги Мазуха

Нічия без допомоги Мазуха

Полтавська команда знову зіграла внічию в Дніпропетровську – 1:1

 

Дніпро – Ворскла – 1:1

Протокол

Останнім часом полтавська Ворскла стала не дуже зручним суперником для Дніпра, про що красномовно свідчать нещодавні результати. А особливо зустрічі в Дніпропетровську, де біло-зелені не програють Дніпру  з квітня 2011 року. Цікава деталь: у двох останніх матчах очки полтавцям приносив захисник Дніпра Онджей Мазух, чиї автоголи у 2013  році допомогли спочатку перемогти Ворсклі – 2:1, а потім зіграти внічию – 2:2. Забігаючи наперед, цього разу гості зіграли внічию без допомоги чеського захисника Дніпра, хоча цілком могли привести з Дніпро-Арени повноцінні три очки.

Не можна говорити про те, що перша половина пройшла під диктовку Дніпра: надто мало було тих виконавців, які по-справжньому можуть диктувати свої умови супернику. Те, що гравці Дніпра були не в оптимальному стані, було помітно неозброєним оком. А такий Дніпро полтавський колектив, який добре підготувався, міг би виявитися не по зубах. Так і вийшло. Небезпечних моментів до перерви майже не було, а всі старання Зозулі і Селезньова нівелювалися обороною гостей. Відрізок матчу, де б домінувала одна команда, був мінімальним. У момент, коли здалося, що гравці підуть відпочивати в роздягальні, було забито гол. Провалилася центральна оборона господарів, куди увірвався після чудового пасу Турсунова Баранник, який чи не вперше грав із перших хвилин матчу. Того вистачило лише двох торкань, щоб пробити в дальній кут воріт.

У перерві Мирон Маркевич провів подвійну заміну, яка, як виявиться пізніше, була результативною. Вийшов на заміну Нікола Калініч, який досить впевнено реалізував 11-метровий удар, заробив який Бруно Ґама. Після забитого гола господарі підвищили темп, де виділявся все той же Калініч. Але реальної небезпеки не виходило.

Але тиск господарів був недовгим, колектив Василя Сачка грамотно відсував гру від своїх воріт. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат, хоча Ворскла і мали кілька нагод аби вийти вперед.

Погода