Інтерв'ю гравців, тренерів - 12-09-2010, 12:09 - sasa 157

\”Нехай фаворитом буде \”Дніпро\”, а ми переможемо\”

\”Нехай фаворитом буде \”Дніпро\”, а ми переможемо\”

Представник «Ворскли» Олег Краснопьоров після матчів за збірну України повернувся до свого клубу і нині разом з партнерами готується до зустрічі 9-го туру Епіцентр Чемпіонату України проти «Дніпра».

− Олеже, чи сподівався на виклик до національної збірної після кількарічної паузи?
− Вже минули ті часи, коли у збірну можна було потрапити лише з «Динамо» або «Шахтаря». Зараз багато клубів демонструють якісний футбол. Тож і я розраховував, що мене помітять. Звісно, надзвичайно радий через таку отриману довіру. На закінчення зборів Юрій Калитвинцев всім сказав, що буде продовжувати стежити за нами. І у подальшому критерій виклику до збірної залишиться незмінним: хто демонструватиме в Епіцентр Чемпіонаті України якісний футбол, буде постійним гравцем основного складу та виявлятиме лідерські якості, той і надалі одягатиме форму головної команди країни.


− Як оцінюєш якість продемонстрованої гри нашою збірною?
− Мені важко бути об’єктивним. Вважаю за позитив, що проявили вольові якості у Польщі, а також перемогу над чилійцями − учасниками чемпіонату світу. Є певні недоліки, над якими будемо працювати на наступних зборах.


− Які відмінності тренувального процесу у клубі та збірній?
− У кожній команді ведеться своя підготовка до ігор. Хтось закладає фізичну підготовку у міжсезоння, а під час Чемпіонату займається лише з м’ячем, хтось навпаки − постійно бігає кроси. У збірній все це слід привести до єдиного знаменника. Багато приділяється уваги і психологічному аспекту, адже слід виглядати зіграно, хоча, як правило, на це відводиться зовсім небагато часу. У таборі збірної на тренуваннях вже потрібно менше бігати, а більше думати.

− Іноді клубні тренери скаржаться, що гравці після збірної повертаються розбалансованими…
− Почуваю себе зараз абсолютно нормально. Не сказав би, що перебудовуватись так вже важко. Принаймні, Микола Петрович, коли ми з ним розмовляли після двох тренувань, ніяких зауважень нам з Денисом Кулаковим не висловлював.

− Багато хто дивується, коли бачить зараз «Ворсклу» на четвертій позиції в Епіцентр Чемпіонаті України. Сам вважаєш нинішнє місце своєї команди справедливим?
− Футбол − це гра. Щоб бути вище, треба перемагати. А перемоги приходять різними шляхами − іноді за рахунок гарної підготовки, іншим разом стає у нагоді везіння. Вважаю, що з «Динамо» нам пощастило − добре пішла гра на контратаках. Хоча це не стосується двох останніх матчів. Так що набрали зараз стільки балів, скільки заслужили.

− У попередніх сезонах чемпіони і призери майже не вивозили перемог з Полтави. У новому Чемпіонаті матч з «Динамо» підтвердив цю тенденцію. «Дніпро», наступний суперник, також з числа лідерів. Тож дніпропетровцям нічого не світить?
− Справа у тому, що вдома легше грати саме проти сильних суперників, які більше йдуть в атаку. Коли діємо першим номером, видаються більш складні матчі. Згадайте хоча б зустріч другого туру проти «Іллічівця».

− І все ж таки тут велика роль тренера…
− Так, Микола Павлов − великий психолог. Налаштовувати на матчі він вміє. Та й після невдач знаходить потрібні слова, щоб легше пережити поразку. Він ніколи не говорить, що маємо перемогти будь-якою ціною. Тобто залишає можливість помилитись. І цей його крок дуже часто виправдовується. Особливо у матчах проти визнаних лідерів.

− Олеже, повертаючись до недільної гри «Ворскли» з «Дніпром», кого вважаєш фаворитом зустрічі?
− Нехай фаворитом буде «Дніпро», а ми переможемо. Мене такий варіант влаштує.


− Яку ланку дніпропетровців поставив би на перше місце?
− «Дніпро» − збалансована команда, але все ж найсильніша в цій команді середня лінія.

− У вашій команді втрат немає?
− Нібито всі здорові. Навіть повернулись до основної групи після травм Ахмед Янузі та Олександр Матвєєв.

Погода