Першість Полтавщини - 24-06-2012, 04:06 - sasa 168

Перша поразка чемпіона

Перша поразка чемпіона

У 8-му турі чемпіонату Полтавщини Градизький «Темп» програв у гостях комсомольському «Фламінго».

 

«Фламінго» (Комсомольськ) – «Темп» (Градизьк) 2:1 (1:0)
(Топор 29 \’Топор 72\’ (пен.) – Новосилецький 86 \’)
Арбітр – Юрій Павлюченко (Полтава)

Асистенти: Олександр Кривогуз (Кобеляки), Олександр Матяш (Полтава).

«Фламінго»: Ночовний, Слива, Котвіцький (Смаков 74 \’), Топор, Кулька (Маклаков 73\’), Львов, Кирьянов-к, Ольховий (Новиков 51 \’), Башаков (Хадонович 90 +2\’), Скляр (Кравець 83 \’), Лапочкін. Тренер – Вадим Наливайко. 
«Темп»: Гринько, Мироненко-к, Аліфанов, Новосилецький, Пономарьов, Даценко (Ларіонов 63 \’), Диндіков, Ященко, Смирнов (Скляренко 63\’), Зав\’ялов (Костиренко 72 \’), Богиня (Безверхий 46\’). Тренер – Антон Диндіков.
Попередження: Кулька 29 \’Топор 32\’ («Фламінго») – Новосилецький 42 \’Даценко 56\’ («Темп»).

23 червня. Комсомольськ. Стадіон «Гірник». 150 глядачів. t +32.

Юнаки – 5:0 (Елсуков 10 \’55\’ Дзвонів 58 \’Кісіль 16\’ 30 \’)

 

Неймовірна спека і штучне покриття стадіону «Гірник» ніяк не сприяли активному початку цього матчу, та й помилятися ніхто з команд не хотів, тому почали дуже обережно. Тільки на 13-й хвилині вперше серйозно у гру вступив Олександр Гринько після удару головою Олексія Башакова. Після флангового навісу Олексій, який в цій грі діяв на вістрі атаки, звільнився від опіки і пробив у нижній кут воріт, але Гринько зумів майстерно скластися і перевести м\’яч на кутовий. Через 7 хвилин вже Василь Ночовний показав, що і він не «ликом шитий», відбивши дуже небезпечний удар зі штрафного Диндікова, також як і Гринько, витягнув, здавалося б, мертвий м\’яч з нижнього кута воріт.

 

На 25-й хвилині оборона господарів допустив першу помилку і Сергій Ященко втік на побачення з Ночовним, але холоднокровності півзахиснику «Темпа» в цьому епізоді явно не вистачило. Поквапившись, Сергій пробив на силу і повз ворота. Не забиваєш ти… Розплата за таку безпечність з боку «Темпа» наступила досить швидко. На 29-й хвилині захисники «Темпа» упустили в своїй штрафній Максима Кулька, який класним ударом з літа завершив навіс партнера – 1:0.

 

На 35-й хвилині, на мій погляд, а також на думку авторитетних людей в обласному футболі, арбітр повинен був показати Олексію Топору другу жовту картку, за умисний удар суперника по ногах, який до того ж не володів м\’ячем. Але рефері цей епізод не помітив, а можливо, не захотів помітити.

У перерві Антон Диндіков спробував освіжити атаку, випустивши Безверхого замість Богині, але його, як і всіх атакуючих гравців «Темпа» в цьому матчі, вміло «з\’їли» захисники «Фламінго». Трохи пізніше на поле вийшли Скляренко та Ларіонов, але й вони не змогли переламати своїми діями хід цього матчу. Непогано під поперечину здалеку пробивав Зав\’ялов в середині другого тайму, але Ночовний був на чеку і перевів небезпечний удар на кутовий.

 

Подвоїли господарі поля свою перевагу на 72-й хвилині, коли за фол проти Кульки був призначений пенальті. 11-метровий чітко реалізував Топор – 2:0. За чотири хвилини до кінця основного часу захисник гостей Святослав Новосилецький, після подачі кутового таки заштовхав м\’яч у ворота «Фламінго», але в час, що залишився господарі досить впевнено відіграли в обороні, не дозволивши «Темп» врятувати цей матч.

Василь Криворучко
Фото  з матчу тут

Погода