Першість Полтавщини - 17-08-2014, 10:08 - sasa 143

Першість Полтавщини: п\’ятеро претендентів на чемпіонство

Першість Полтавщини: п\’ятеро претендентів на чемпіонство

Відбулися матчі 12 туру першості Полтавщини серед команд вищої ліги. Варто зазначити, що лідер змагань — СК Полтава втратила очки і конкуренти почали вже наступати на п\’яти. Наразі, принаймні п\’ять команд мають практично рівні шанси поборотися за чемпіонство. Такого давно вже не було в обласних змаганнях.

ФК «Лубни» – ФК «Рокита» 0:1 (0:1).
Чемпіонат області. Вища ліга. ІІ коло. 12 тур. 16 серпня. Лубни. Стадіон «Центральний». 148 глядачів. + 26С.
Судді: А. Звягінцев, В. Чернишов, О. Яненко. Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
«Лубни»: Сидорець, Близнюк (Романенко¸66), Захарченко (Порощай, 84), Бувалець (Гноєвий, 51), Дзенку, Морозюк, Ебенгу (Стригунов, 63), Гончаренко, Ламіне (Лавриненко, 56), Гулович, Сергієнко (Печарський, 78). Тренер: А. Гришанович.
«Рокита»: Саух, Корнійчук, Борисенко (Василенко, 46), Швей, Гориславець, Лубенець, Семука, Ткаченко, Гриценко, Прядко (Вовченко, 66), Словак (Полтавець, 77).  Тренер: А. Северин.
Гол: Прядко (12).

У Лубнах господарі приймали Рокиту. Між колами рокитнянці добре укріпили склад. Наразі у них грають колишні футболісті «Нового Життя» і ФК «Шишаки» Руслан Ткаченко і Сергій Гриценко. Останній є кращим бомбардиром вищолігового чемпіонату області.

Відзначимо, що перед матчем вшанували ювіляра – наставнику ФК «Лубни» Анатолію Гришановичу саме цього дня виповнилося 50 років.

Молода лубенська команда не знітилася і давала гідну відсіч атакам суперника. Все вирішив один і єдиний гол який забив Михайло Прядко, який на початку зустрічі пройшов сам до воріт господарів, вийшовши «сам на сам» із голкіпером і завдав потужного та влучного удару – 1:0.

Далі гравці обох команд прагнули добитися для них позитивного результату, але більше пощастило гостям, яким вдалося втримати переможного рахунку.

Результати інших поєдинків 12 туру:

СК «Полтава» – ФК «Глобине» 2:2
Матч першого кола — 4:2

Зазначимо, що глобинська команда вела в рахунку 2:1 до 90 хвилини зустрічі завдяки влучним ударам Кирила Смірнова і Антона Оганесова. Але, все ж, господарям вдалося звести внічию завдяки влучним пострілам Дмитра Щербака і Юрія Фоменка.

ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) – «Олімпія» (Савинці) 0:2
Матч першого кола — 0:5

У цьому поєдинку була беззаперечна перевага досвідченіших гостей перед молодими ворсклянами. Переможними голами відзначилися Олександр Диндіков і Анатолій Ситник.

«Фламінго» (Комсомольськ» – ФК «Шишаки» 3:1
Матч першого кола — 1:1

Послаблений у другому колі ФК «Шишаки» не зумів протистояти одній з кращих команд області і поступився 1:3. У комсомольчан двічі відзначився голами Антон Кухта і ще один був, так званий, «автогол».

«Колос» (Дмитрівка) – ФК «Карлівка-2» 0:1
Матч першого кола — 1:1

На мою думку, результат цього протистояння міг бути і іншим, адже явно, що господарі були за своїм складом сильніші від молодих карлівчан. Але, як кажуть, «футбол є футбол». Тут перемогу святкували гості з мінімальним рахунком завдяки влучному удару на 21 хвилині карлівчанина Олега Марковця.

Турнірне становище >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода