Першість Полтавщини - 12-10-2014, 10:10 - sasa 208

СК Полтава: за крок до чемпіонства

СК Полтава: за крок до чемпіонства

Відбулися матчі 20 туру першості Полтавщини серед команд вищої ліги

СК «Полтава» – ФК «Лубни» 2:0 (1:0)

Перше коло – 3:2.
Чемпіонат області. Вища ліга. 20 тур. 11 жовтня. с. Копили. Стадіон тренувальної бази ФК «Полтава». 43 глядачі. + 16С.
Судді: С. Ляшенко, Ю. Надутік, В. Якименко (усі – Миргород).
Делегат-інспектор: Ю. Левчук (Полтава).
«Полтава»: Яковченко, Соляник, Зоря, Шиленко, Килиньов, Карась, Нечипорук, Абазов (Переверзєв, 61), Щочка (Воронкін, 74), Фоменко, Куімов (Алексеєнко, 85). Тренер: В. Сисенко.
«Лубни»: Сидорець, Морозюк, Захарченко (Лавріненко, 46), Гноєвий (Романенко, 61), Гончаренко, Дземку (Печарський, 33), Бакланов, Сергієнко, Тупоровський (Марусич, 33), Гулевич (Ебенгу, 61). Тренер: А. Гришанович.
Голи: Фоменко (37), Нечипорук (63).

Зазначу, що за день до цього матчу Федерацією футболу області за проханням президента СК «Полтава» змінила склад арбітрів – з кременчуцьких на миргородських…

Молода лубенська команда приїхала на цей матч у бойовому складі і перед нею ставилося лише одне завдання – показати добротну гру і дати гідний бій одноосібному лідеру змагань. Але цього не сталося.

Це був один з найгірших матчів другого кола за участю лубенців – з гри «випали» основні гравці команди Сіріл Дземку, Олексій Гулевич, Ігор Захарченко, Петро Тупоровський, після заміни яких у другому таймі дії гостей на штучному газоні дещо покращилися і вони, навіть, змогли зрівняти рахунок (штанга). Але це вже було після рахунку 1:0 на користь полтавців – у своєму стилі відзначився голеадор господарів Юрій Фоменко.

Відзначу, що з самого початку поєдинку була повна перевага головних претендентів на «золото» чемпіонату, які могли не один раз відзначитися, але їм не вдавалося це зробити по двох причинах: надійно грав воротар лубенців Павло Сидорець і просто не було «везіння». Особливо запам’яталися стрімкі проходи полтавців по флангах у виконанні Олександра Щочки і Євгена Карася, після яких створювалися гострі моменти біля воріт їх опонентів. Під час однієї з таких атак з близької відстані був забитий і другий м’яч у виконання досвідченого Олександра Нечипорука – 2:0.

Останні 15 хвилин поєдинку були за луб енцями, які кинулися будь-що «розмочити» рахунок, але цього не сталося завдяки надійному захисту полтавців, який «цементував» капітан команди Віталій Кулиньов. Заслужена перемога підопічних Володимира Сисенка, яка ще більше наблизила їх до «золотого фінішу».

Післяматчевий коментар тренера лубенців Анатолія Гришановича:

– Завжди добре налаштовуємось на сильного суперника. Але цього дня лідери моєї команди зіграли нижче своїх можливостей завдяки відомим причинам, про які не буду говорити. За деяких обставин кінцевий рахунок міг бути і 10:1 на користь господарів. Вітаю полтавців з заслуженою перемогою і зичу їм вперше в історії здобути золоті нагороди чемпіонату Полтавщини!

«Олімпія» (Савинці) – ФК «Карлівка-2» 7:0.
Перше коло: 3:1

Дещо сенсаційний результат, адже нещодавно карлівчани відібрати золоті нагороди у «Фламінго» і на виїзді здолали 3:0 не слабий «Глобино».  У Савинцях мячі забивали: Євген Стрельцов і Володимир Величко – по два, а по одному разу відзначилися Костчнтин Шеремет, Антон Диндіков і Юрій Богиня.

«Нове Життя» (Андріївка) – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) 2:3
Перше коло: 5:3.

І знову сенсація: юні ворскляни дали справжні бій іменитому супенику на їх стадіоні і добилися перемоги – голи провели Дмитро Шаповал і один Максим Яременко.

ФК «Рокита» – «Колос» (Дмитрівка) 2:0.
Перше коло: 1:1

У цьому поєдинку забивали Михайло Прядко і Микити Вовченко.

ФК «Глобине» – «Фламінго» (Комсомольськ) 1:2.
Перше коло: 2:1

У центральному матчі 20 туру зустрілися ці сильні суперники, підсумковий результат якого був просто непередбачуваним. Цього разу гості переграли глобинців з мінімальним рахунком і ще претендують на «золото» чемпіонату. У переможців м’ячі забивали Олексій Топор і Олександр Лапочкін. За «Глобино» гол провів Кирило Смірнов.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода