Інтерв'ю гравців, тренерів - 16-06-2011, 02:06 - sasa 176

Станіславу Басюку – 75!

Легендарний воротар "Колгоспника" святкує 75-й День народження.
Станіславу Басюку – 75!

16 червня легендарному воротарю полтавського «Колгоспника», тренеру «Колоса» 70-х, дитячому наставнику, який виховав не одного відовмого футболіста, Станіславу Басюку виповнюється 75 років! 

Футболістів такого класу, як Станіслав Басюк, у нас було не так вже і багато. Тим більше, що Станіслав Іванович – корінний полтавець і, як кажуть, людина, яка зробила себе сама. Його чекала прекрасна кар’єра в легендарному московському ЦСКА. Але, на жаль, важка травма не дозволила втілити в життя все задумане. Всупереч обставинам, Басюк зумів присвятити все своє життя одному-єдиному й улюбленому заняттю – футболу. Закінчивши кар’єру гравця, працював тренером, виховавши чимало відомих футболістів. Серед них наші земляки – Сергій Коновалов, Євген Похлєбаєв і, звичайно ж, гравець національної збірні України – Руслан Ротань. У другій половині 1970-х Басюк виступив у ролі «рятувальника», очоливши злидарський «Колос», за короткий час створивши з нікому не відомих футболістів згуртовану команду. І зараз, у свої 70 з гаком років, Станіслав Іванович Басюк продовжує працювати з молодими футболістами у полтавській СДЮШОР.

Сайт уболівальників «Ворскла» та тижневик «Полтавщина-Спорт» вітає ювіляра і зичить Станіславу Івановичу міцного здоров’я та довгих років життя!

Погода