Інтерв'ю гравців, тренерів - 22-10-2010, 02:10 - sasa 182

Валерій Гошкодеря: \”Ворсклі не вистачає ще одного класного нападника\”

Валерій Гошкодеря: \”Ворсклі не вистачає ще одного класного нападника\”

Напередодні двобою «гірників» з «Ворсклою» прес-служба гірників запросила в експерти півзахисника «Шахтаря» 80-х, колишнього керівника відділу селекції ФК \”Ворскла\” Валерія Гошкодерю.

– Валерію Анатолійовичу, чого чекаєте у суботу від «Шахтаря» після поразки у Лондоні?
– Звичайно, ніхто не очікував такої гри від «гірників» з «Арсеналом». Думаю, що донеччани намагатимуться себе реабілітувати. Але зробити це буде нелегко, тому що «Ворскла» – дуже міцна команда.


– Вважаєте, донецькій команді буде складно перемкнутися після еврокубков на внутрішні матчі?
– Думаю, нелегко. Але завдяки ротації «Шахтар» може освіжити свою гру. Є «свіжі» хлопці, той же Степаненко, Чигринський. І Едуардо, мені здається, потихеньку набирає форму, а тому заслуговує на місце у складі.

– Стежте за виступами «Ворскли»?
– Так, і дуже пильно. Адже я там працював селекціонером за Віктора Носова. У «Ворсклі» у мене залишилося дуже багато друзів, у тому числі й футболісти, яких я запросив до Полтави: Маркоскі, Кулаков, Янузі, Даллку…

– Як ви думаєте, чого не вистачає полтавській команді, щоб боротися за більш високі місця?
– Зараз у силу різних причин у «Ворсклі» йде омолодження складу. Влилися такі молоді виконавці, як Вовкодав, Громов та інші. Тому, звичайно, їм складно відразу чогось досягти. Через травми Чеснакова, Матвєєва й Даллку були проблеми у середній лінії, плюс, думаю, все-таки «Ворсклі» не вистачає ще одного класного нападника. Сачко та Янузі  не достатньо. Крім того, один з головних недоліків «Ворскли» – слабка реалізація стандартних положень. Після того як пішов Кравченко, фактично, немає виконавців штрафних. Пробували Кулаков, Маркоскі, Селін, але безрезультатно. Хоча полтавчани заробляють дуже багато «стандартів».

– Хто із гравців «Ворскли» вам найбільш імпонує?
– Я б виділив Долганського, а також Безуса й Маркоскі. До речі, Безус – дуже цікавий молодий футболіст із Кременчука. Це досить нестандартний гравець, який володіє гарним обведенням, дриблінгом, який і вміє мислити на полі. В Україні мало таких. Через Маркоскі фактично будується вся гра «Ворскли». Він направляє атаку, небезпечно обіграє суперників, володіє гострою передачею. Тобто можна сказати, що цей гравець – мозок команди.

– За традицією спробуєте спрогнозувати підсумковий рахунок?
– Cпробую припустити, що «Шахтар» переможе з рахунком 1:0.

Погода