Останні новини - 15-08-2014, 11:08 - sasa 163

Важкі часи Ворскли

Важкі часи Ворскли

Ворскла – Металург Донецьк
16 серпня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.30
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз – 0:2

Після нічиєї в Ужгороді дехто з журналістів встиг охрестити ситуацію, в якій опинилася полтавська «Ворскла», «ямою». З одного боку це твердження спірне. Полтавці з трьох матчів два програли «Динамо» й «Шахтарю». Погодьтеся, за весь чемпіонат знайдеться небагато команд, які за дві гри з киянами і донеччанами зможуть набрати більше одного очка. Та й нічия в Ужгороді, з огляду на хід матчу, не виглядає катастрофічним підсумком. Тому про «яму» в плані результату говорити, мабуть, зарано.

Але якщо глянути на обставини, які з самого початку почали супроводжувати ігри «Ворскли» у новому чемпіонаті, і на гру команди, то і справді стає тривожно. Убивство президента клубу, з ім’ям якого пов’язані найгучніші успіхи полтавців в їх новітній історії, дискваліфікації Даллку і Баранника, хвороба Маркоскі… «Ворскла» поки так і не перелаштувалася з моделі гри «під Яховича».

Янузі і Ковпак є нападниками іншого плану. Якщо Адіс міг зачепитися за м’яч, притримати його, протягнути, то «хліб» Ахмеда і Олександра – це вільні зони і швидкі відриви. При позиційному нападі коефіцієнт корисної дії обох форвардів незначний, що і показав матч проти «Говерли».

Донецький «Металург» має репутацію граючої команди, тому є надія, що «Ворскла» все ж зможе реалізувати свої сильні сторони при грі «другим номером».

Однак не слід забувати, що «металурги» за останні роки встигли стати доволі незручним суперником для ворсклян. У минулому сезоні обидві очні зустрічі «Ворскла» програла. У Полтаві багато в чому визначальною стала жахлива помилка Непогодова, а в Донецьку, забивши першою, команда в підсумку зазнала розгромної поразки – 1:4.

Будемо сподіватися, що підопічні Василя Сачка завтра зможуть показати характер і незважаючи на всі труднощі, порадують свого вболівальника першою перемогою. Нам же залишається підтримати «Ворсклу» у скрутну хвилину.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода