Першість Полтавщини - 29-10-2014, 04:10 - sasa 155

Відлуння матчу: про футбольний скандал у Лубнах

Відлуння матчу: про футбольний скандал у Лубнах

У Лубнах на стадіоні «Центральний» 18 жовтня був зіграний останній для господарів домашній поєдинок – ФК «Лубни» у 21 турі приймав відоме «Нове Життя» з Андріївки Машівського району. І не обійшлося без післяматчевого скандалу.

Як ми вже повідомляли, матч завершився перемогою молодих лубенців над грізним суперником з рахунком 3:2. Зустріч була принциповою для обох команд, які боролися за якомога вище місце у турнірній таблиці вищолігових обласних змагань. Гостям потрібний був переможний результат, бо гравці не отримали б преміальні, а господарі прагнули показати добротну гру перед своїми уболівальниками, що вони і продемонстрували. Відразу ж після фінального свистка рефері з Кременчука Анатолія Харахайчука на полі стадіону стався прикрий інцидент, в якому взяли участь гравці «Нового Життя», судді і місцеві футбольні фани. Ось що записали у рапорті матчу № 105 головний арбітр матчу Анатолій Харахайчук і делегат-інспектор Станіслав Ушкань: 

– Після гри футболісти «Нового Життя» підійшли до арбітра і гравець Олександр Мелащенко штовхав руками арбітра у груди і у нецензурній формі висловлював незгоду з діями бригади арбітрів. Під час цієї сутички на поле стадіону вибігли фанати ФК «Лубни» і один з них наніс удар рукою в спину голкіперу гостей Олегу Шостаку».

Коментар директора стадіону «Центральний»:

– Відразу ж після матчу до головного арбітра Анатолія Харахайчука підбіг один з захисників гостей і, міцно захвативши своєю рукою його шию, став висловлювати незгоду з діями рефері. Після цього граючий тренер Олександр Мелащенко і вся його команда кинулися до судді «розбиратися за начебто невірні його дії». Далі у захист бригади суддів стали гравці ФК «Лубни» і місцеві фани. У інцидент втрутилися і працівники правопорядку. Гадаю, що арбітр в полі аж ніяк «не підсужував» господарям, а навпаки останні 15-20 хвилин «призупиняв гру» під час стрімких атак лубенської команди на користь гостей»…

Ну, що ж, як кажуть «що сталося – того не повернеш назад». Цікаво одне: щоб було б, якби гравці-лубенці не стали на захист арбітрів (дивіться на фото). І тут потрібно зробити не один висновок, серед яких має право і такий: просто не пасує такій іменитій команді з зірковими гравцями так себе вести на футбольному полі після гри, в якій «імениті» Олександра Мелащенка справедливо поступилися «пацанам» Анатолія Гришановича…

І сьогодні всім учасникам цього футбольного інциденту надійшли від ФФПО такого змісту:

«Федерація футболу Полтавської області повідомляє, що 30.10.2014 р. в приміщенні ФФПО в 11.00 відбудеться засідання Контрольно-дисциплінарного комітету. Запрошуємо Вас взяти участь у роботі КДК. Порядок денний КДК:

1.​ Про неявку юнацьких команд «Стандарт» Нові Санжари, ФК СГМ «Рокита» та «НДІ сої» Глобине 05.10.2014 року, юнацької команди «Динамо» Решетилівка та дорослої команди «Харчовик» Червонозаводське 12.10.2014 року на матчі першості області з футболу.

2.​ Про неявку команди ДЮФШ ФК «Ворскла» Полтава на матч ХХІІ туру Чемпіонату області 25.10.2014 року.

3.​ Про порушення командою ФК «Псел» Гадяч Статті 22, п.6 Регламенту обласних змагань з футболу – відмова оплати роботи арбітрів та делегата-інспектора за проведений матч першості області 05.10.2014 року.

4.​ Про невідповідність номеру на футболці з записом в рапорті арбітра футболіста ФК «Рокита» в матчі Чемпіонату області з футболу між командами «Фламінго» Комсомольськ – ФК «Рокита» 18.10.2014 року.

5.​ Про інцидент, що стався під час матчу юнацьких команд «НДІ сої» Глобине – «Світанок» Заріг 12.10.2014 року.

 

6.​ Про порушення правил поведінки вболівальниками на стадіоні «Центральний» м. Лубни після матчу Чемпіонату області з футболу 18.10.2014 року між командами ФК «Лубни» – «Нове Життя» Андріївка.

7.​ Про порушення правил поведінки вболівальниками на стадіоні «Колос» Зіньків під час фінального матчу першості області 19.10.2014 року між командами «Зеніт» Калайдинці – «Чайка» Дейкалівка.

8.​ Про вилучених гравців в матчах Чемпіонату та першості області з футболу.

Як бачимо, питанням за № 6 є саме скандальна історія, що трапилася в Лубнах після матчу ФК «Лубни» – «Нове Життя». Про результати КДК ми повідомимо любителів футболу Полтавщини пізніше.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода