Матчі - 06-11-2022, 07:11 - admin 10583

Є ще одна перемога!

Після «Минаю» «Ворскла» обігрує і ПФК «Львів».
Є ще одна перемога!

«Ворскла» (Полтава) – ПФК «Львів» 1:0 (0:0)

Протокол матчу.

Усім привіт. Той, хто заходить на сайт, напевне, помітив, що останнім часом звіти про матчі почали з’являтися не дуже оперативно, а про деякі матчі – не з’являються взагалі.

Наразі до традиційних проблем додалися також матчі «Ворскли» в робочий час та відключення електроенергії. Тому якщо ми будемо оновлювати сайт не надто оперативно – прошу віднестися з розумінням. Закривати ресурс ніхто не планує і, принаймні, поки будемо живі, вести його будемо. Творчих планів вистачає. Але зараз головне – перемога України.

Матч полтавців проти ПФК «Львів» подивитися не вдалося, тому доводиться орієнтуватися лише на відгуки тих, хто трансляцію усе ж переглянув та на короткий відеоогляд, який є в мережі. Відповідно до цих джерел інформації, малюнок гри «Ворскли» Віктора Скрипника кардинально не відрізнявся від інших матчів, крім хіба проти київського «Динамо».

Тому хотілося б виділити лише важливі моменти. У середині першого тайму в результаті зіткнення з суперником травму отримав капітан ворсклян Чеснаков. Уже не вперше в кар’єрі Володимиру ламають ніч. Травма не смертельна, проте неприємна. Знаючи бійцівські якості нашого капітана у його поверненні на поле сумніватися не доводиться, однак кілька тижнів пропустити все ж доведеться. Місце Чеснакова на полі на 34-й хвилині зайняв Сергій Яворський.

Другий момент – це пенальті на 43-й хвилині матчу. Коли після п’ятого чи сьомого повтору так і не вдається розгледіти хоча б найменший кримінал у діях захисника, то його, скоріше за все, й не було. Констатуємо, що головний арбітр матчу Денис Шурман просто «купився» на картинне падіння Марлісона. Бразилець у цьому моменті награв на «гірчичник». Зрештою, Юрченко пенальті виконав недбало – Ільющенков відбив несильний удар з правого нижнього кута воріт. А результативно добити ворсклянам так і не вдалося.

Третій момент – це гол, який і вирішив долю матчу. У цьому «Ворсклі» допоміг «стандарт». Після подачі кутового з лівого флангу на виході невпевнено зіграв Ільющенков, який не зміг вибити м’яча за межі штрафного майданчика. Степанюк швидко накинув на лінію воротарського, звідки Кравець спокійно переправив м’яча в ворота – 1:0.

У компенсований час шанс забити другий гол змарнував Марлісон. Бразилець виходив сам на сам з Ільющенковим і в ворота не влучив. А «покоти» вправо на Сефері – і гол був би неминучим. Але й без нього «Ворскла» здобула другу перемогу поспіль і міцно закріпилася в середині турнірної таблиці. На черзі – «Кривбас».

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ПФК “Львів”

Погода