Першість Полтавщини - 22-12-2014, 12:12 - sasa 178

Зеніт: підсумки сезону

Зеніт: підсумки сезону

Сьогодні ми розпочинаємо розповідати про підсумки футбольного сезону-2014 за участю команд Полтавщини. І починаємо ми з  ФК «Зеніт» із Калайдинець Лубенського району.

Дебютант обласних змагань доволі успішно завершив футбольний сезон. Зенітівці, заслужено посівши перше місце у першоліговій групі «А», достроково вийшли до головного фіналу змагань.

У групі їм не було рівних і , зазнавши на виїзді лише однієї прикрої поразки від команди «Харчовик» (Червонозаводське), «Зеніт» достроково посів першу сходинку групової турнірної таблиці. У складі команди виступали досвідчені футболісти полтавського краю: Євген Четверіков, Олег Латенко, Роман Кірпіченко, Едуард Богомаз, Дмитро Бортнік, Сергій Гайдук, Олександр Михайленко, Владислав Ковтун, Ярослав Рева, Володимир Яцько, Юрій Голубенко, Сергій Ященко, Валентин Шевченко, Сергій Пархоменко, Юрій Мисник, Євген Ігнатенко, Олександр Пучка, Андрій Голубенко, Максим Даценко, Сергій Бабенко. Як бачимо, склад зенітівців досить «не слабкий». І в цьому заслуга не стільки тренерів команди, а головне – президента ФК «Зеніт» і палкого прихильника футболу Анатолія Михайленка, який зумів сплатити калайдинцівський футбольний колектив не тільки у першості району («Зеніт» став чемпіоном Лубенщини-2014), а і у футбольних змаганнях області.

Посівши перше місце у обласній групі «А», дебютанти змагань виборювали звання чемпіонів у фінальній грі. Цей вирішальний поєдинок пройшов у Зінькові на місцевому стадіоні «Колос». Суперником «Зеніту» був переможець обласної першолігової групи «Б» сильна команда «Чайка» (Дейкалівка) Зіньківського району. Спостерігаючи , як кажуть «воочию» цей матч і його негативний для лубенської команди підсумок, я зловив себе на думці, що не все гаразд було в «Зеніту» Анатолія Михайленка. Адже, лубенці поступилися з великим рахунком 2:5 у головному фіналі і посіли друге місце у першоліговій першості.

У головному фіналі, гадаю, не варто було поступатися з таким великим рахунком. Тут потрібно зробити два висновки. Перший: дебютант першолігового чемпіонату області посів високе друге місце серед 20 обласних команд. Другий: можна було б виступити і краще, але для цього потрібні постійні щоденні тренування (як це робить дейкалівська «Чайка» або ж вищоліговий чемпіон області-2014 СК «Полтава»), а не «наїзди» зірок на відповідальні поєдинки. Але, зауважу, що президент ФК «Зеніт» Анатолій Михайленко, гадаю, поспішив робити негативні висновки за підсумками виступів його футбольного колективу – спочатку він звільнив з посади молодого і здібного тренера Сергія Бортніка після єдиної поразки у Червонозаводському, в якій, гадаю, наставник команди не винен.

Зі слів Анатолія Михайленка, це була друга поразка у 2014 році зінітівського колективу (перша – у кубковому домашньому протистоянні з відомою зірковою командою «Нове Життя» з Андріївки Машівського району). Далі у обласних змаганнях калайдинцівський колектив очолював Леонід Голубенко, який, на мою думку (і не тільки мою), не зовсім здатний вести команду до високих обласних результатів.

І, все ж, гадаю, що за підсумками минулого футбольного сезону дебютант обласного чемпіонату «Зеніт» посів високе місце – першолігове «срібло». Згадаємо про виступи конкурентів зенітівців у змаганнях: минулого року «Чайка» (Дейкалівка) здобула «бронзу», а «Фортуна» (Кейбалівка) стала четвертою у себе вдома (до речі, цього року пирятинці заслужено здобули бронзові нагороди). Тобто, вищезгадані команди поступово йшли до цих футбольних вершин.

Висновок такий для «Зеніту»: не все відразу вдається і отримується і великі звитяги команди ще попереду. Тож, високий результат калайдинцівців за підсумками сезону-2014 – яскравий приклад дебютного михайленківського замаху. Що буде далі – ніхто не знає, окрім власника команди Анатолія Михайленка, завдяки якому і була створена самобутня футбольна команда, що радувала своїми виступами виключно усіх уболівальників лубенського краю. Адже численні лубенські глядачі спостерігали і уболівали за «Зеніт» на головній спортивній споруді міста стадіоні «Центральний».

Подейкують, що у наступному футбольному сезоні дві лубенські команди, як кажуть, «зіллються в одно ціле», в результаті чого у славних Лубнах з’явиться класна команда, яка радуватиме своєю грою прихильників гри мільйонів у поєднанні двох Анатоліїв – Михайленка (президент клубу) і Гришановича (головний тренер).

На завершення, віддамо належне прихильнику футболу Анатолію Михайленку, який замість «неодноразових відпочинків на Канарах», вибрав іншу приємну для себе і для любителів футболу діяльність чи особисту місію – створив класну футбольну команду у спортивному місті над Сулою. Сподіваємось, що і у наступному футбольному сезоні-2015 в Лубнах буде команда, за яку всі ми, лубенці, вболіватимемо!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода