Першість Полтавщини - 29-09-2014, 09:09 - sasa 146

Зеніт виграв у першій лізі група А

Зеніт виграв у першій лізі група А

«Фортуна» (Кейбалівка) – «Зеніт» (Калайдинці) 1:3 (0:0).
Чемпіонат області. І ліга. 12 тур. Пирятин. Стадіон «Ювілейний». 28 вересня. 225 глядачів. +15С. Юнаки: 0:2. Матч першого кола: 0:1.
Судді: А. Сидоренко, О. Троян, П. Приходько (усі – Полтава).
Делегат-інспектор: В. Кузьменко (Червонозаводське).
«Фортуна»: Сухно, Шрха, Букша, Панченко, Кириченко (Курочка, 74), Потапов, Ковбаса (Гаделія, 82), Сергієнко (Дюжов, 46), Курпіта (Новоселецький, 58), Медяник, Перетятько (Бондарчук, 55).
Тренер: М. Бурий.
«Зеніт»: Четверіков, Латенко, Кірпіченко, Бортнік, Богомаз, Даценко, Гайдук (Михайленко, 87), Ковтун, Шевченко, Рева (Яцько, 69), Ященко (Голубенко, 80). Тренер: Л. Голубенко.
Голи: Шевченко (58, 70), Кірпіченко (78).

Це було одним із головних протистоянь першолігового чемпіонату у групі «А», в якому зустрілися лідери змагань. Гостей щоб перемогти у групі влаштовував і нічийний результат і, навіть, поразка. Але зенітівці налаштувалися на цей поєдинок, як кажуть, «по-серйозному».

Перший тайм не приніс голів і обидві команди діяли обережно, майже вивчаючи один одного. Все вирішилося після перерви, коли стрімкі атаки гостей принесли їм результативну користь. Особливо запам’ятався перший гол Валентина Шевченка, який вийшовши «сам на сам» з воротарем пирятинців вправно розпорядився м’ячем і послав його у ворота одним дотиком через голкіпера господарів – 1:0.

Форвард зенітівців невдовзі подвоїв результат поєдинку, обігравши декількох захисників суперника. Влучно пробивши – 2:0. Третій м’яч забив невтомний Роман Кірпіченко (до речі, вихованець пирятинського футболу), який вправно скористався м’ячем, забивши його ударом головою – 3:0. І, як кажуть, «гол престижу» провів пирятинець Андрій Потапов, який вдало виконав штрафний удар – 3:1.

Гадаю, це була одна з кращих ігор «Зеніта» у цьогорічному чемпіонаті і вони за два тури до фінішу змагань стали переможцями групи «А». підкреслю, що організація матчу у Пирятині пройшла на високому рівні і недарма місцевий стадіон «Ювілейний» є одним з головних претендентів на фінальні матчі серед першолігових команд. Просимо Федерацію футболу області звернути на це увагу!..

Результати інших матчів 12 туру у групі «А»:

ФК «Миргород» – «Локомотив» (Гребінка) 3:1.
Юнаки: 2:1.

ФК «НДІ сої» (Глобине) – ФК «Хорол» 4:2.
Юнаки: 2:6.

«Світанок» (Заріг) – «Харчовик» (Червонозаводське) 1:2.
Юнаки: 0:5.

Турнірне становище та календар >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода