29.09.1990.
Ворскла (Полтава) - Говерла (Ужгород)
3 : 1


Друга ліга. Західна зона


Ворскла 3 : 1 Говерла
Ворскла (Полтава) Говерла (Ужгород)
29.09.1990. 16:00
35 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 1500 глядачів (вміст 34000)
Погода: ... , Температура: 0ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Вольдемар МЕДВЕДСЬКИЙ (Волзький)
Перший асистент: В. ЯТРИЩЕВ (Куйбишев)
Другий асистент: С. БЕНФІНЗ (Рига)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна МОРГУН Олег 1 Вр Україна ВАСЮТИК Володимир
2 Зх Україна ХОДИРЄВ Сергій 2 Зх Україна ГУМЕНЯК Василь
3 Зх Україна ДЕЙНЕКО Юрій 3 Зх СРСР ПФАЙФЕР Томаш
4 Зх Україна КРИВЕНКО Олег 4 Зх Україна ПРИСТАШ Степан
5 Зх Україна ЛУКАШ Сергій 5 Зх Україна КОГУТИЧ Олександр
6 Пз Україна ПРОКОПИНЕНКО Володимир 6 Пз Україна ГУМЕРОВ Таймаз
7 Пз Україна МАРЧЕНКО Андрій 7 Пз СРСР КУРИЛЬЦО Іван
8 Пз СРСР КОЛЕСОВ Микола 8 Пз СРСР ЛУКАЧ Іван
9 Зх СРСР КИТАЙКО Ігор 9 Зх Україна ЗУБАНИЧ Віктор
10 Нп Україна НЕМЕШКАЛО Владислав 10 Пз Україна КОВАЧ Віктор
11 Нп Україна ШАРІЙ Іван 11 Нп Україна КОРПОНАЙ Іван
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
99 Нп Україна ВОЛОШКО Олександр 99 Пз Україна МАРТИНЕНКО Василь
99 Пз Україна СОЛОВЕЙ Сергій  
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Віктор ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ Україна Іван КРАСНЕЦЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВОЛОШКО Олександр
КИТАЙКО Ігор
substitution.png ?
? substitution.png МАРТИНЕНКО Василь
КОРПОНАЙ Іван
СОЛОВЕЙ Сергій
НЕМЕШКАЛО Владислав
substitution.png 46

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Без гомону трибун

Минулої суботи у Полтаві відбувся черговий матч чемпіонату СРСР між місцевою "Ворсклою" і ужгородським "Закарпаттям". Така деталь: більше чулися перемовки футболістів на полі, ніж гомін трибун, бо лише жменька глядачів прийшла подивитися цю зустріч. Що ж, спад інтересу до гри "Ворскли" спровокований нею самою, її п'ятьма поразками підряд. Далі, як кажуть, відступати нікуди.

Благо, цього разу "Ворсклі" протистояв суперник не з першого десятка - колись сильне "Закарпаття" нині перебуває внизу турнірної таблиці. У звітному матчі гості протягом усього першого тайму завдали лише одного удару по воротах господарів поля, оговталися закарпатські футболісти десь у середині другого тайму. Але на той час у їхніх воротах уже побувало два м'ячі. Обидва забив І. Шарій з пенальті. Перший з них, суддя В. Медвецький з м. Волжського, призначив за підніжку воротаря "Закарпаття" нападаючому "Ворскли"В. Немашкалу, коли той, обійшовши останній рубіж, мав відкрити рахунок. Він ударив у бік порожніх воріт, але мимо. Та в ситуацію втрутився арбітр і показав на одинадцятиметрову відмітку.

Другий пенальті "заробив" сам Шарій, якого захисники залишившись позаду, зупинили недозволеним прийомом. Це було уже в другому таймі, що розпочався прицільним ударом у "дев'ятку" С. Солов'я, який замінив Немешкала. Та воротар "Закарпаття" парирував м'яч на кутовий. Невдовзі гості відквитали один м'яч після сольного проходу В. Ковача. Цікаво, що у цей момент захисники "Ворскли" тільки споглядали за діями нападаючого. Втім, доля матчу була вирішена після того, як Ю. Дейнеко з чудової подачі А. Марченка закріпив перевагу "Ворскли". 3:1 - на її користь.

Сьогодні, тобто у вівторок, "Ворскла" приймає вдома калінінградську "Балтику". Може, більше глядачів прийдуть підтримати "Ворсклу", що зримо віддалилася від першого десятка команд і, на відміну від "Кременя", не потрапила у список-прогноз команд вищої ліги чемпіонату України, надрукований у республіканській газеті "Молодь України".

О.КУЛИК.
"Зоря Полтавщини" № 226 (17626), 2 жовтня 1990 року (вівторок).

Не втратити шанс

Трохи більше тисячі глядачів прийшли у суботу на стадіон "Колос" на черговий матч чемпіонату країни з футболу серед команд другої ліги Західної зони. Звичайно, така кількість глядачів - результат невдалої гри полтавської "Ворскли". Наші земляки п'ять матчів підряд залишали поле переможеними, що відкинуло їх далеко за межі бажаної десятки кращих. Тож відступати, як кажуть, далі нікуди.

Суперником полтавців у цій грі були футболісти ужгородського "Закарпаття", які перебувають теж не на кращих позиціях у турнірній таблиці. Отже, матч повинен був пройти у цікавій боротьбі. Але її не сталося. Гра йшла в одні ворота - у ворота "Закарпаття". Полтавці з перших хвилин повністю захопили ініціативу. Гості не могли протистояти наступу "Ворскли" І їм нічого не залишалося, як відійти в глуху оборону. Принаймні м'яч разів три повинен був влетіти у ворота гостей після атак полтавців у першому таймі. Та знову ворсклян підвела неточність. Та все ж таки рахунок в першому таймі був відкритий. Воротар гостей порушив правила в боротьбі з Владиславов Немешкалом. Одинадцятиметровий штрафний удар чітко виконав Іван Шарій. До речі, ветеран полтавців протягом всього матчу був найпомітнішим серед господарів поля. А ось інший майстер спорту, досвідчений Микола Колесов, якого глядачі вперше побачили на полтавському газоні, нічим не виділявся у команді.

Подвоїти рахунок полтавці змогли на початку другої половини гри. Сольний прохід Івана Шарія перервав недозволеним прийомом захисник ужгородців. Знову пенальті, знову сам потерпілий, його ж і реалізовує. Тільки після цього гості пішли в атаку. І одна з них завершилася голом. Нападаючий Віктор Ковач скоротив рахунок. Та більшого гості добитися не змогли. А господарі, навпаки, ще провели один м'яч. Захисник Юрій Дейнеко красивим ударом головою потроїв результат, після розиграшу штрафного удару. Отже, якщо проаналізувати результат зустрічі, то голи у ворота гостей влітали саме після штрафних ударів, що свідчить про те, що у господарів реалізація стандартних положень набагато краща, ніж реалізація голевих моментів безпосередньо з гри.

Ця перемога залишає шанс для наших земляків, щоб поборотися за місце у десятці кращих команд Західної зони. Але при умові, якщо наступні матчі полтавці проводитимуть з повною віддачею.

О.ЯРОСЛАВЕНКО.
"Комсомолець Полтавщини" № 118 (5119), 2 жовтня 1990 року (вівторок).

Фото гри


Погода