18.08.2012.
Ворскла (Полтава) - Динамо (Київ)
1 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 0 Динамо
Ворскла (Полтава) Динамо (Київ)
18.08.2012. 18:30
6 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 10500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 23ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Костянтин ТРУХАНОВ (Харків)
Перший асистент: Микола ВАСЮТА (Рівне)
Другий асистент: Олег ПЛУЖНИК (Харків)
Резервний арбітр: Андрій КУЗЬМІН (Миколаїв)
Делегат: Віктор БЕЗРУК (Луганськ)
Інспектор: Андрій ШАНДОР (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 35 Вр Україна КОВАЛЬ Максим
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 2 Зх Бразилія ДАНІЛО Сілва
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 3 Зх Бразилія БЕТАО Еберт
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 5 Пз Хорватія ВУКОЄВІЧ Огнен
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 10 Нп Україна МІЛЕВСЬКИЙ Артем
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 15 Нп Іспанія РУБЕН Родріґес
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 17 Пз Україна МИХАЛИК Тарас
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 20 Пз Україна ГУСЄВ Олег
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 33 Зх Нігерія ТАЙВО Тайє
27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 85 Нп Бразилія РАФФАЕЛЬ Каетано
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 99 Нп Бразилія ДУДУ Перейра
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 71 Вр Україна БОЙКО Денис
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 9 Нп Україна ЯРМОЛЕНКО Андрій
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 11 Нп Нігерія ІДЕЙЄ Браун
18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій 13 Нп Швейцарія МЕХМЕДІ Адмір
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 19 Пз Україна ГАРМАШ Денис
39 Нп Словаччина ЛІЄТАВА Іван 21 Пз Хорватія КРАНЧАР Ніко
45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій 37 Пз Нігерія ЮСУФФ Аїла
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Росія Юрій СЬОМІН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ГРОМОВ Артем goal.png 25
ЯНУЗІ Ахмед yellow_card.png 32
46 substitution.png ІДЕЙЄ Браун
РУБЕН Родріґес
46 substitution.png ГАРМАШ Денис
ВУКОЄВІЧ Огнен
САПАЙ Вадим yellow_card.png 52
60 substitution.png ЯРМОЛЕНКО Андрій
ДАНІЛО Сілва
ЧИЧИКОВ Олексій
КРИВОШЕЄНКО Іван
substitution.png 61
ТКАЧУК Євгеній
ГРОМОВ Артем
substitution.png 69
ЛІЄТАВА Іван
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 80
ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій yellow_card.png 89
ДАЛЛКУ Арменд yellow_card.png 90+4

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Cвистун проти "Динамо"

 

Ворскла ― Динамо
18 серпня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 18.30.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз ― 0:2.

Ворскла - ДинамоЗ часу останнього матчу “Ворскли” в Донецьку, де команда поступилася “Шахтарю” з великим рахунком 1:4, у клубі відбулися кардинальні зміни. Це стосується тренерському складу ворсклян. Пропрацювавши трохи більше двох місяців на посаді головного тренера “Ворскли”, 15 серпня, за обопільною згодою сторін клуб розірвав контракт із Вадимом Євтушенком. Кажуть, що президент біло-зелених Олег Бабаєв ще після матчу з “Чорноморцем” був незадоволений роботою Євтушенка і вже тоді шукав заміну спеціалісту.

Все відбулося доволі швидко. У середу пішов Євтушенко на зміну йому, доволі передбачено, прийшов наставник молодіжки Сергій Свистун, який наразі отримав статус “в.о”. Саме Сергій Володимирович і поведе в бій команду на гру з “Динамо”. До речі, до нашвидкоруч створеного рятувального тренерського штабу ворсклян, крім Свистуна увійшли Анатолій Момот, який вже колись виконував функції виконуючого обов'язки до приходу Павлова, а також Володимир Бєлаков та Василь Сачко, який все ж таки у Полтаві дебютує в ролі тренера.

Та все ж залишається найголовніше питання: хто очолить команду на постійній основі? Інтернет майже одноголосно ставить головним тренером “Ворскли” колишнього асистента Блохіна у збірній України Юрія Калитвинцева. Подейкують, що Калитвинцев прийме команду вже після матчу з “Динамо”. Мовляв це вже факт. І взагалі самого Юрія Миколайовича вже бачили у Полтаві. Так це чи ні, покаже час. Наразі ж “Ворсклі” належить зіграти матч із “Динамо”.

Біло-зелені підходять до матчу з “Динамо” маючи в активі лише три очки ― домашню перемогу над “Карпатами” і розташування на 14 рядку в турнірній таблиці. А ось зірковий склад киян із кожним матчем нарощує свій потенціал. А головне те, що команда Юрія Сьоміна незважаючи на невпевнену гру на початку сезону усі свої офіційні матчі виграла. Крім того, “Динамо” проведе гру у Полтаві напередодні матчу Ліги чемпіонів проти “Боруссії”, а тому матч розглядатиметься як остання репетиція перед зустріччю з німецькою командою.

Щодо статистики матчів із “Динамо”, то минулого сезону полтавці двічі поступилися киянам: 1:2 ― у Полтаві та 0:3 ― у Києві. А ось позаминулого сезону команди здобули домашні перемоги ― 3:1 на користь “Ворскли” у Полтаві (це була перша перемога за 14 років) та 2:0 на користь “Динамо” у Києві. Варто сказати, що “Динамо” за останні 5 років, у Полтаві здобули лише дві перемоги.

"Динамо" просвистіло у Полтаві

 

Напередодні гри з "Динамо" полтавчани взялися рішуче шукати виходу із складного становища. Вадим Євтушенко так і не зміг в короткий термін донести своє бачення гри до футболістів і змушений був поступитися місцем біля керма. Чи то дійсно не вистачило часу, чи гравці повільно підлаштовувались під нову модель, але факт є фактом – провальний старт призвів до тренерської відставки.

 

Виконуючим обов’язки головного було призначено Сергія Свистуна. Помічник був обраний теж дуже швидко. Ним став улюбленець полтавських уболівальників Василь Сачко. Суттєво перетрусився стартовий склад: Олександр Матвєєв, який вдосталь напомилявся у минулих матчах, відправився щліфувати майстерність в дубль; зникли із заявки Курилов, Будник та Пічкур; згадати навики гри в центрі захисту довелось Даллку; на правому фланзі оборони вийшов Сапай.

 

"Динамо" ж, знаючи про складну ситуацію полтавчан, вирішило здобувати перемогу на класі. Сьомін виставив кілька гравців, які до цього разом грали хіба що в карти. Взагалі не привезли з собою кияни ні Велозу, ні Хачеріді. Мабуть, їх місця зайняли шапки...

 

"Ворскла" відразу із стартовим свистком почала шукати щастя біля воріт Коваля. Та поки глядачі розбиралися із складами і позиціями, те саме робили і футболісти. Перший дзвіночок дзенькнув на десятій хвилині – Дуду, який до цього не раз впевнено накручував Сапая, зумів видати чіткий пас на одинадцятиметрову відмітку, де захисники проспали Гусєва. Бив Олег сильно, але відповіддю на такий удар став дзвін перекладини.

 

Цей звук розбудив Безуса, який лише трішки не влучив у кут воріт. На полі стало веселіше. Відразу Долганський витягує м’яч з дев’ятки, а ще за кілька хвилин Дуду бив "на виконання", але не влучив. "Так і догратися можна" – подумав Громов і вирішив перевернути все з ніг на голову. Тайво зробив дитячу помилку, віддавши пас упоперек поля верхом. Артем перехопив кулю, як на потязі (не Хюндай) проскочив задумливого Михалика і пробив під опорну ногу голкіперу – виймайте, панове!

 

Першу жовту картку отримує Янузі. Гра і до цього була жорсткою, а тут отримав ліктем Михалик від албанця. Зовсім розгубленими виглядали гості. І мав карати за це їх Кривошеєнко, але удар головою Івана прийшовся на лічені сантиметри мимо дальньої стійки. Під оплески 12-тисячної аудиторії команди пішли на відпочинок.

 

Після перерви на поле вийшли "джокери" Сьоміна Ідейє та Гармаш. І "Динамо" відразу збільшило тиск на ворота господарів. Данило Сілва потужно стріляє – витягає Долганський. Потім Мілевський картинно влітав у карний майданчик – арбітр повівся на дійство відомого льотчика і вказав на... пенальті! Добре, хоч боковий не дав дозволу на аварійну посадку – таки штрафний на самісінькій лінії. Потужний удар Тайво точно в Долганського, атаку відбито.

 

З кожним обертом стрілки годинника зростала напруга на полі. Подекуди арбітр просто не наважувався карати футболістів за грубощі, а в окремих моментах взагалі боявся прийняти помилкове рішення. Так на 66-й хвилині Янузі вкотре залишив позаду повільних оборонців гостей, а біля кутового прапорця отримав дуже брудний стрибок у ноги від Бетао. В АПЛ за таке слідує пряма червона картка. В УПЛ – старанне заплющення очей футбольної Феміди.

 

Свистун не бажає втрачати таку жадану перемогу – на полі з’являється п’ятий захисник Євген Ткачук. Але й притискатися до власних воріт "Ворскла" не планує – Іван Лієтава покликаний не дати послаблення захисту "Динамо". І міг словак зняти усі питання! Але його удар з гострого кута просвистів над поперечкою. До фінального свистка були ще два удари Ярмоленка, з якими блискуче справився капітан біло-зелених і хитрощі по затягуванню часу від Даллку та Долганського.

Фінальний свисток потонув у вибухові емоцій на трибунах. Нехай гра залишає бажати кращого і роботи новому "старшому" непочатий край, але підсумкова перемога над одним з лідерів першості України, хоч і в дещо експериментальному складі – приємне явище для футбольної Полтави. Радість локального успіху не повинна перетворюватися в небезпечну ейфорію. Але й не приділяти уваги такій події не можна. Нас чекає значна частина турнірної дистанції і основна боротьба ще попереду.

 

Віталій Сонікссон


Сергій Свистун: "Сказали, що треба - значить, треба"

 

Виконуючий обов'язки головного тренера "Ворскли" Сергій Свистун провів свою першу прес-конференцію

Сергій Свистун- Гра мені сподобалася. Хлопці вийшли і з першої до останньої хвилини викладалися і віддавалися. Велике їм спасибі!

 

- Чи ставили вам керівники клубу умова, при якому приставка "в.о." зникла б?
- Такої розмови ще не було.
 
- Як вам працювалося в умовах постійних чуток про нового тренера?
- Я четвертий тут працюю... Працював із дублем, із молоддю, сказали, що треба приймати - значить, треба.
 
- Якими були ваші перші слова в роздягальні після матчу і чи заходив президент клубу?
- Так, президент заходив, привітав усіх хлопців. І я сказав футболістам спасибі. Спасибі за самовіддачу.
 
- Ви випустили в старті Громова, якого добре знаєте по дублю. Він виправдав ваші очікування? Чим було викликане таке рішення?
- Ви самі відповіли на своє запитання.
 
- Ворскла раніше не грала в обороні в п'ять захисників під кінець матчу. Вдався цей експеримент?
- Ви бачили, які були атаки у другому таймі у киян. Нам просто необхідно було випустити в оборону високого гравця.

 

 

 

Юрій Сьомін: "Ми робили все можливе"

 

Наставник "Динамо" Юрій Сьомін прокоментував першу поразку своєї команди в новому сезоні

- По-перерше, вітаю "Ворсклу" з перемогою. По-друге, ми допустили одну грубу помилку і не змогли відігратися. Ми робили все можливе, робили багато замін, змінювали позиції гравців, але добитися результату не змогли.
 
- Ви випустили не найсильніший склад через те, що "Ворскла" показує слабкий футбол або з інших причин?
- У нас повинна бути певна ротація і складно сказати, грали сильно або не сильно. У нас є велика група футболістів з претензією на місце в складі, приїхали гравці з національних збірних, де отримали велике навантаження. Той же Велозу прилетів лише за один день до матчу, ми його навіть сюди не взяли. Тому ми зважилися на певні зміни. Якщо минулого разу зміни подіяли, то сьогодні була невдача. Ось і все.
 
- Що сьогодні сталося з Тайво?
- Бувають помилки. Так, Тайво припустився помилки в передачі, але там не тільки він винен, а й усі захисники, які неправильно підлаштувалися.

 

 

Фото гри


"Ворскла" - "Динамо" Київ (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 6 тур)

Офіційна програма матчу

Погода