09.11.2012.
Говерла (Ужгород) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Говерла 1 : 1 Ворскла
Говерла (Ужгород) Ворскла (Полтава)
09.11.2012. 19:00
15 тур
Стадіон: Авангард (Ужгород) . 2800 глядачів (вміст 12000)
Погода: штучне освітлення , Температура: 4ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)
Перший асистент: Олег ПЛУЖНИК (Харків)
Другий асистент: Олександр ВОЙТЮК (Запоріжжя)
Резервний арбітр: Олександр ГОЛОВКОВ (Сєверодонецьк)
Делегат: Віктор СТАРОВОЙТ (Київ)
Інспектор: Олександр КРАН (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
33 Вр Україна БАБЕНКО Дмитро 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
28 Зх Молдова БОРДІЯН Віталі 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
3 Зх Україна ЩЕДРАКОВ Павло 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
34 Зх Сербія МАЛІШИЧ Боян 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
19 Нп Україна МАКАРЕНКО Євгеній 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
18 Пз Україна СИТНИК Олександр 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
99 Нп Болгарія ТОДОРОВ Светослав 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
15 Пз Україна ТРУХІН Дмитро 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
7 Зх Чорногорія РАЙЧЕВІЧ Мірко 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
44 Пз Греція БАЛАФАС Сотіріос 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
76 Нп Франція ТАЛЛЕК Ле 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна ЯШКОВ Антон 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
11 Пз Україна ПЕЧОНКІН Станіслав 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
88 Пз Іспанія ФЕЛПЕТО Лопез 3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій
9 Зх Україна МІЩЕНКО Олег 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
2 Зх Україна ДОПІЛКА Олег 8 Пз Україна БУДНИК Євген
22 Пз Вірменія ЄДІҐАРЯН Артур 18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій
10 Нп Україна КОСИРІН Олександр 45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій
 
Головні тренери
Україна Олександр СЕВІДОВ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
МАЛІШИЧ Боян yellow_card.png 4
ТАЛЛЕК Ле goal.png 6
РАЙЧЕВІЧ Мірко yellow_card.png 22
23 yellow_card.png БЕЗУС Роман
23 penalty_scored.png БЕЗУС Роман
44 yellow_card.png ГРОМОВ Артем
СИТНИК Олександр yellow_card.png 49
МІЩЕНКО Олег
СИТНИК Олександр
substitution.png 59
69 substitution.png БУДНИК Євген
МАРКОСКІ Йован
77 substitution.png СКЛЯР Олександр
ГРОМОВ Артем
82 substitution.png МАТВЄЄВ Олександр
ТКАЧУК Євгеній
КОСИРІН Олександр
ТОДОРОВ Светослав
substitution.png 90+1

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Можливість — для "Ворскли", шанс для "Говерли"


Говерла — Ворскла
9 листопада. Ужгород. Стадіон “Авангард”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз - 0:2.

Обидві команди, волею календаря, першими завершать перше коло чемпіонату. І перед очним поєдинком команди підходять з різним настроєм і різним турнірним здобутком. “Ворскла”, здолавши вперше за багато років вдома київський “Арсенал”, наблизилась впритул до єврокубкового п'ятого місця. І в разі вдалого матчу в Ужгороді, можуть, за певних обставин, навіть посісти п'ятий рядок у турнірній таблиці. “Говерла”, навпаки, продовжує програвати і з кожним туром все відчутніше починає відставати від рятівного 14 місця. Після поразки в Луцьку і перемоги “Таврії” закарпатці вже відстають від галичан на чотири пункти. Тому матч із “Ворсклою” шанс для команди наздогнати “Карпати”. А ось невдача ще більше наблизить клуб до повернення в таку звичну для “Говерли” першу лігу.

Три роки не зустрічалась “Ворскла” з ужгородською командою. За цей час найзахідніша команда Україна змінила не тільки назву, але й майже повністю склад команди. У сезоні 2009/2010 рр. ворскляни двічі перемогли тоді ще “Закарпаття”: 3:1 — в Ужгороді та 2:0 — Полтаві. Цікавий факт: в останнє “Говерла” перемагала “Ворсклу” ще 2004 року. 29 серпня в Ужгороді господарі перемогли біло-зелених — 1:0.

Ужгородська мирова

 

Останній матч першого кола полтавській Ворсклі випало проводити в Ужгороді проти місцевої Говерли.

 

Говерла - Ворскла - 1:1Після двох матчів на важкому полі проти «Таврії» та «Арсенала» найвіддаленіший виїзд сезону оптимізму не додав. Перші хвилини це і підтвердили. Господарі хоч і виглядали трішки свіжішими за полтавців, але швидкий гол став трішки несподіваним. На 6-й хвилині Ситник виконав простріл з правого флангу і Ле Талек при повному потуранні полтавської оборони без проблем відправив м’яча у ворота – 1:0.

 

Як легко ворскляни пропустили, так легко і відігралися. На 23-й хвилині помилки припустився досвідчений Райчевіч, який привіз зовсім необов’язковий пенальті у свої ворота, перервавши рукою навіс на Чеснакова.   Пенальті холоднокровно реалізував Безус, не залишивши жодного шансу Бабенку – 1:1. Після цього автор полтавського голу заробив попередження і в одному з епізодів ужгородці вимагали для нього другої жовтої кратки, яка автоматично мала перетворитися на червону. Але Годулян був іншої думки.

 

Найреальніший шанс знову вийти вперед ужгородці втратили на 33-й хвилині, коли все той же Райчевіч пробив повз напівпорожні ворота (Долганського страхував Селін).

 

До середини другого тайму тривала приблизно рівна боротьба, а потім почала вимальовуватися перевага «Ворскли». Додали жвавості полтавським атакам виходи на заміну Будника і Скляра, активно працював на правому фланзі Кривошеєнко. Саме з передачі Івана на останніх хвилинах переможну для своєї команди крапку мав ставити Безус. Роман пробивав з близької відстані у падінні головою, але вище всяких похвал зіграв воротар «Говерли» Бабенко, витягнувши м’яча з правого нижнього кута. Що стосується атак господарів у другому таймі, то особливих можливостей відзначитися полтавська оборона, на чолі з Армендом Даллку, їм не надала.

 

1:1 - мабуть, закономірний підсумок матчу. Перше коло полтавці завершають з доробком у 20 очок, що враховуючи провальний старт, можна вважати хорошим підсумком. Зараз лише залишається пожалкувати, що до міжсезоння нашій команді доведеться провести ще три матчі, два з яких на виїзді. Тривалий перепочинок нашим хлопцям був би ой як не зайвим. Побажаємо підопічним Сергія Свистуна достойно завершити календарний рік і ще не раз порадувати полтавського уболівальника.

 

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Сергій Свистун: "Прагнемо грати вдало в кожному матчі"

 

Післяматчевий коментар Сергія Свистуна

Сергій Свистун- Гра мені сподобалася, вона вийшла обопільно гострою. Видно було бажання «Говерли» перемогти в цьому поєдинку. Налаштовували хлопців на цей матч, як на останній бій. В першій половині ініціатива була на стороні «Говерли», а в другому таймі більш гостріше діяли ми.

- Як вам сьогоднішнє суддівство?
- Суттєвих помилок арбітрів не помітив, хоча постійно це питання піднімається на кожній грі.

- Чи виконали ваші підопічні настанову на гру?
- Не зовсім. Прагнули швидко переходити від оборони в атаку, але чомусь збивалися на дрібний пас. Як бачите стан поля не дозволяв цього робити.

- Які завдання в команди на цей сезон?
- Вдало грати в кожнім матчі.

 

Олександр Севідов: "За свою роботу мені не соромно"

 

Післяматчевий коментар наставника "Говерли" Олександра Севідова

Олександр Севідов- На жаль, не змогли перемогти, хоча дуже старалися, але на перемогу ми не награли. По наших воротах жодного разу не пробили, а рахунок зустрічі вже був - 1:1. Коли Мірко Райчевіч не потрапив у ствір воріт, то команда десь надломилася. На нас тисне відповідальність за результат, для нас кожне очко було на вагу золота, тепер уже стало на вагу платини. Але сьогодні в мене до гравців претензій нема. Ми грали проти хорошої команди, яка діяла досить розкуто й була впевнена у власних силах.

- Як оціните дії Тодорова на полі?
 - В нас є певні проблеми, ми мало забиваємо, сьогодні довелося кинути в бій навіть Косиріна, який щойно відновився від травми.  Тодоров сьогодні виконав великий об’єм роботи, але він гравець віковий та й важке поле  вплинули на його дії на полі.

- Ви задоволені діями арбітрів?
- Це питання слід адресувати Колліні. Я навіть після минулого матчу нічого не казав на адресу суддів. Пенальті сьогодні був. В запалі емоцій ми завжди шукаємо помилки арбітрів в нашу сторону, сьогодні ж грубих помилок не було.

- Чи не боїтеся, що команда може понизитися в класі?
 - За свою роботу мені не соромно. Я дуже багато тут зробив, на превеликий жаль, менше ніж хотів. Якщо керівництво клубу вирішить, що я не справляюся з роботою мене звільнять, я готовий до цього. Тим не менш, я вірю в хлопців, які показують непоганий футбол, можливо не такий яскравий, але тим не менш, ми стараємося.

 

Прес-служба ФК "Говерла"

Фото гри


Погода