13.10.1977.
Ворскла (Полтава) - СКА (Одеса)
1 : 2


Друга ліга. 2 зона


Ворскла 1 : 2 СКА
Ворскла (Полтава) СКА (Одеса)
13.10.1977. 18:30
43 тур
Стадіон: Колос (Полтава) . 2500 глядачів (вміст 34000)
 
Перший асистент: Олексій ПОРОХНЯ (Кривий Ріг)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
Вр СРСР ДЯЧЕНКО Анатолій Вр СРСР НЕФЬОДОВ Олексій
Зх СРСР КАРПЕНКО Борис Пз Україна ЧІЛІБІ Петро
Зх СРСР ДІДЕНКО Володимир Зх СРСР НІКОЛАЙШВІЛІ Мераб
Зх СРСР МАРМАЧ Юрій Зх СРСР БУЛАНКІН Ігор
Пз СРСР МОСКАЛЕЦЬ Юрій Зх СРСР ПАВЛЕНКО Сергій
Пз СРСР ДІЄВ Сергій Пз СРСР МАРУСИН Сергій
Пз СРСР ІВАНЧЕНКО Іван Пз СРСР БОНДАР Сергій
Пз СРСР КУЛІШ Анатолій Нп СРСР МУХА Олександр
Нп СРСР КАТРЕНКО Василь Пз СРСР ДОРОШЕНКО Анатолій
Нп СРСР САПУХІН Юрій Нп СРСР МАЛИЙ Леонід
Нп СРСР ВОЙТЕНКО Володимир Нп СРСР ІВАНЕНКО Ігор
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
   
  Пз СРСР МАЛИЙ Володимир
   
   
   
   
   
 
Головні тренери
Україна Станіслав БАСЮК СРСР Володимир ШЕМЕЛЬОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
? goal.png МУХА Олександр
САПУХІН Юрій goal.png ?
55 substitution.png МАЛИЙ Володимир
БОНДАР Сергій
90 goal.png ДОРОШЕНКО Анатолій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Вирішила остання хвилина

«Останнім футбольний матч на своєму полі провів полтавський «Колос» проти лідера другої групи класу «А» армійців Одеси.
Гра обіцяла бути гострою і цікавою. Адже обом суперникам вкрай потрібні очки: одеситам в боротьбі за чемпіонські нагороди, полтавцям — щоб залишити небезпечну зону аутсайдерів.
Сподівання збулися, і виграли передовсім глядачі, які побачили і голи, і швидкі атаки, і красиву гру, радість переможців і розпач переможених.
З перших хвилин поєдинку команди обмінялись гострими проходами нападаючих. Спочатку нагоду відкрити рахунок втрачає одесит А. Дорошенко, в згодом — полтавець А. Куліш. Захист господарів поля ще кілька раз відбиває грізні атаки лідера, а потім і сам переходить до активних дій. Особливо активно підключились до нападу Ю. Мармач і Б. Карпенко. Після відмінної передачі першого із них В. Войтенко втрачає можливість відкрити рахунок. Нападаючі гостей часто міняються місцями, цим самим ускладнюють дії захисників «Колоса». В такому епізоді нападаючі одеситів і вийшли переможцями, відкривши рахунок.
У другому таймі господарі поля мали перевагу і весь час штурмували ворота лідера. Наполегливі атаки принесли успіх. Нападаючий Ю. Сапухін, використавши відмінну передачу І. Іванченка, зрівнює рахунок — 1:1.
Напевно, ніхто з присутніх не вірив, що «Колос» зазнає прикрої поразки, адже стрілка секундоміра почала останнє коло, а на табло лишалась нічия.
Та саме в цей момент лідер показав свій бійцівський характер. Швидкий нападаючий А. Дорошенко стрімко увійшов у штрафний майданчик полтавців. Захисники явно були не готові вступити з ним в поєдинок за м'яч, і він спокійно спрямував його у ворота «Колоса». Отже, остання хвилина матчу принесла перемогу армійцям Одеси.
Останні поєдинки «Колос» проведе на полях Києва, Житомира, Харкова».

В. СЛЮСАР.
«Комсомолець Полтавщини» № 125 (3035), 15 жовтня 1977 (субота)

Втрачені шанси

«Минулого четверга полтавський «Колос» проводив свій останній матч вдома. Його суперником в розиграші першості країни серед команд другої ліги класу «А» була команда СКА (Одеса).
В першому колі, в матчі, який проходив в Одесі, полтавці програли армійцям з рахункові 0:4.
І от зараз наші земляки намагались будь-що добитись реваншу. Але одного бажання для досягнення перемоги виявилось, звичайно, недостатньо.
Першими відкрили рахунок одесити. Це сталось всередині першого тайму. Треба віддати належне гостям — вони діяли дуже енергійно у штрафному майданчику полтавців, тримаючи в напрузі захист «Колоса». Ця тактика — не захоплюватись середніми і довгими передачами, а грати впритул один до одного, не раз приносили успіх одеситам. Може, завдяки саме їй вони й захопили лідерство в другій зоні ще всередині першого кола і утримують його до сьогодні. В другому таймі «Колос» зрівнює рахунок. Це заслуга Юрія Сапухіна. Після забитого м'яча господарі помітно активізувались, але збільшити результат так їм і не вдалося. Зате одесити вирвали перемогу. Це сталось на останній хвилині гри, коли до фінального свистка судді залишалось кілька десятків секунд. Отже, результат матчу 2:1 на користь СКА (Одеса)».

А. Надін.
«Зоря Полтавщини» № 244 (13741), 16 жовтня 1977 (неділя).


ТРИ МАТЧА

«Осталось провести в чемпионате СССР (вторая лига) футболистам Одесского СКА. Их соперником в последней встрече была команда полтавского «Колоса». Напряжённый матч в Полтаве завершился победой одесситов со счетом 2:1. Голы забили Муха и Дорошенко».

«Знамя коммунизма» №206 (9686), 18 жовтня 1977 (вівторок).

Фото гри


Погода