05.03.2017.
Ворскла (Полтава) - Зоря (Луганськ)
1 : 2


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 2 Зоря
Ворскла (Полтава) Зоря (Луганськ)
05.03.2017. 17:00
20 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 2532 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 10ºC
 
Суддя: Анатолій АБДУЛА (Харків)
Перший асистент: Сергій БЕККЕР (Харків)
Другий асистент: Віктор МАТЯШ (Донецьк)
Резервний арбітр: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Делегат: Юрій ТИТАРЕНКО (Київ)
Інспектор: Олег ЗУБАРЄВ (Словянськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ШУСТ Богдан 1 Вр Україна ШЕВЧЕНКО Олексій
4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 2 Зх Україна СУХОЦЬКИЙ Артем
8 Зх Україна ТКАЧУК Андрій 4 Пз Україна ЧАЙКОВСЬКИЙ Ігор
9 Нп Україна ЗАГОРУЛЬКО Артур 7 Пз Україна ПЕТРЯК Іван
10 Пз Україна МЯКУШКО Сергій 10 Нп Грузія ЛІПАРТІЯ Джаба
11 Пз Україна ШАРПАР В'ячеслав 12 Зх Бразилія РАФАЕЛЬ Форстер
13 Нп Україна ХЛЬОБАС Дмитро 15 Пз Україна КАЛИТВИНЦЕВ Владислав
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 24 Пз Україна ГРЕЧИШКІН Дмитро
29 Пз Україна КРАВЧЕНКО Дмитро 42 Нп Нігерія ДЕННІС Еммануель
33 Зх Україна ЧИЖОВ Олександр 44 Зх Україна ЧЕЧЕР В'ячеслав
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 95 Пз Україна СОБОЛЬ Едуард
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна САРНАВСЬКИЙ Богдан 91 Вр Україна ЛЕВЧЕНКО Ігор
3 Нп Україна КУНЄВ Роман 5 Зх Україна ГОРДІЄНКО Артем
19 Нп Україна ОДАРЮК Володимир 8 Нп Україна ХАРАТІН Ігор
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 9 Нп Україна КУЛАЧ Владислав
25 Нп Україна ШАПОВАЛ Дмитро 11 Нп Бразилія ПАУЛІНЬО
40 Зх Україна САКІВ Тарас 17 Пз Україна КАДИМЯН Гегам
44 Зх Албанія ДАЛЛКУ Ардін 36 Пз Україна БАБЕНКО Руслан
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Юрій ВЕРНИДУБ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЧИЖОВ Олександр yellow_card.png 23
24 goal.png ГРЕЧИШКІН Дмитро
45 penalty_scored.png КАЛИТВИНЦЕВ Владислав
46 substitution.png ХАРАТІН Ігор
РАФАЕЛЬ Форстер
ТКАЧУК Андрій yellow_card.png 55
56 yellow_card.png ЧАЙКОВСЬКИЙ Ігор
ОДАРЮК Володимир
ТКАЧУК Андрій
substitution.png 63
67 substitution.png ПАУЛІНЬО
ПЕТРЯК Іван
ШАРПАР В'ячеслав penalty_scored.png 73
78 substitution.png БАБЕНКО Руслан
ЛІПАРТІЯ Джаба

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Дебютний гол Шарпара не рятує «Ворсклу» від поразки

Насправді результат виглядає більш ніж закономірним. Команда, яка в міжсезоння втратила ледь не увесь основний склад, поки не може відбирати очки в учасника групового раунду Ліги Європи.

У першому таймі «Ворскла» програвала супернику практично в усьому: швидкості, контролі м’яча, командній взаємодії. Був лише один момент, коли гра могла піти не по сценарію Юрія Вернидуба. Після верхової подачі з лівого флангу м’яч заметався на лінії воротарського майданчика «Зорі», але спрямувати його в сітку полтавці не змогли.

А на 24-й хвилині рахунок було відкрито. Гол дуже прикрий для Богдана Шуста, який напередодні матчу відсвяткував своє День народження. Олександр Чижов лише ціною попередження зупинив прохід по лівому флангу Соболя. Стандарт виконував Гречишкін. Шуст інтуїтивно чекав навісу, але гравець «Зорі» несподівано пробив, закинувши м’яча «за комірець» голкіперу – 0:1.

А на останній хвилині тайму своє повернення в «Ворсклу» остаточно зіпсував Чижов, який сфолив у штрафному майданчику на Бонавентуре. Пенальті без шансів для Шуста виконав Калитвинцев – 0:2.

Після перерви Василь Сачко не зробив жодної заміни, що виглядало трохи дивно. Так, на лаві запасних у «Ворскли» була практично одна молодь. Та все ж…

Ситуація на полі почала трохи змінюватися з виходом Одарюка (замінив Ткачука). Зросла командна швидкість і біля воріт Шевченка почала з’являтися хоч якась небезпека. Спочатку небезпечно після сольного проходу пробивав Загорулько – воротар «Зорі» загрозу ліквідував. А на 73-й хвилині Одарюк заробив пенальті. У ситуації, яка зовсім не вимагала фолу, правила порушив Гречишкін. Шарпар вирішив не відставати від Калитвинцева й пенальті забив упевнено – 1:2.

Відзначимо, що до цього в «Зорі» було кілька моментів, щоб остаточно зняти всі питання. Але Ліпартія й Бонавентуре свої нагоди не використали.

В останні 17 хвилин «Ворскла» намагалася зрівняти рахунок, але пригадати реальні шанси для цього важко. Луганчани спокійно довели гру до логічного завершення, здобувши закономірну перемогу.

Тепер полтавці відстають від заповітної «шістки» вже на чотири очки. Й навіть у випадку перемог над «Олімпіком» і «Зіркою» не все залежить від «Ворскли».

Олександр Данник

Головний тренер "Ворскли" Василь Сачко:

- Сьогодні ми грали проти дуже пристойної команди. "Зоря" - одна з трьох кращих команд в українському чемпіонаті. Безумовно, була дуже важлива гра. Як ми не просили хлопців, вони не зрозуміли нас. Програли матч в першому таймі. Пропустили два голи. Так, помилився воротар, але є команда, яка повинна підтримати його. Гол у "роздягальню"... Зовсім непотрібний пенальті. Мова навіть не в голах. Програли середину поля, програли в русі, підбори. Боязка гра. Була якась боязнь. Так, тиснув результат, розуміли, що необхідно, як мінімум, не програти. Просили їх перемогти.

У другому таймі внесли корективи. Почався рух, контратаки. Забили гол. Освіжив гру Одарюк. Безумовно, ми засмучені. Дуже розчарований першим таймом.

- Яке майбутнє у команди, і які турнірні завдання?

- Я можу вам сказати, що ми будемо битися до останньої гри, будемо віддаватися на полі повністю. Так, у нас зміни, деякі гравці не зіграні. Але це не виправдання. Ми програли бій, але не програли битву. У нас ще є дві гри. Непрості, але ми самі винні в тому, що створюємо собі проблеми. Однак питання не тільки в останніх двох поєдинках. Хтось ще восени не знаходив для себе причин для того, щоб викладатися повністю на полі. Тепер нам треба дивитися в завтрашній день. Є непогані гравці - Кравченко, Одарюк. Треба працювати з ними та іншими хорошими футболістами.

- Сьогодні арбітр поставив два пенальті: як в одні, так і в інші ворота.

- Обидва пенальті були в одні ворота - в ліві від нас. Мені важко коментувати. Не можу сказати, що не було пенальті в наші ворота. Не дивився відеоповтор. Раз суддя призначив, значить, він був.

- Як оціните гру Чижова - пенальті, жовта картка...

- Я б не став всі шишки вішати на Чижова. Футбол - командна гра. Той тиск, який створювала "Зоря" біля наших воріт - не провина одного Чижова. Безумовно, він помилився. Покажемо і розглянемо цю помилку. Але пропустила команда два м'ячі, не Чижов. Це великий мінус.

- Ви зробили тільки одну заміну...

- Є тренувальний процес, і ми зсередини бачимо і знаємо, хто на що здатний на сьогоднішній день. У цьому матчі нам були необхідні швидкість і технічні дані. Читалися деякі заміни. Хотілося б освіжити і підсилити гру. Але я не був упевнений, що провівши заміни, ми б посилили гру. Є ряд молодих, "сирих" хлопців. Була надія, що ми здатні на більше.

- У матчі проти "Шахтаря" на вістрі атаки діяв Хльобас. Сьогодні ж в нападі діяв Загорулько, а Хльобаса змістили на фланг. Чому так?

- Ми трохи змінилися тактично. Загорулько добре зарекомендував себе на зборах. Він і сьогодні виконав величезний чорновий обсяг роботи. Хльобас може зіграти як праворуч, так і зліва або ж в атаці. Ми поговорили і прийняли таке рішення. Воно було моїм.

Фото гри


2017_03_05__-___001.jpg
Офіційна програма матчу

Погода