22.02.2020.
Динамо (Київ) - Ворскла (Полтава)
2 : 1


Прем'єр-ліга


Динамо 2 : 1 Ворскла
Динамо (Київ) Ворскла (Полтава)
22.02.2020. 17:00
19 тур
Стадіон: Динамо ім. Лобановського (Київ) . (вміст 16873)
Погода: штучне освітлення , Температура: 5ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Віталій РОМАНОВ (Дніпро)
Перший асистент: Ігор АЛЬОХІН (Сімферополь)
Другий асистент: Семен ШЛОНЧАК (Черкаси)
Резервний арбітр: Катерина МОНЗУЛЬ (Харків)
Делегат: Ігор ПІДКІПНИЙ (Київ)
Інспектор: Лучано ЛУЧІ (Італія)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна БУЩАН Георгій 31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро
4 Зх Україна ПОПОВ Денис 4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
5 Зх Україна СИДОРЧУК Сергій 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
7 Пз Словенія ВЕРБИЧ Беньямін 92 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн
8 Пз Україна ШЕПЕЛЄВ Володимир 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
16 Зх Україна МИКОЛЕНКО Віталій 28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід
29 Пз Україна БУЯЛЬСЬКИЙ Віталій 10 Нп Україна КУЛАЧ Владислав
30 Зх Україна ШАБАНОВ Артем 11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан
43 Пз Україна РУСИН Назарій 50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім
94 Зх Польща КЕНДЗЬОРА Томаш Кароль 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
99 Пз Данія ПОУЛЬСЕН Міккель Дуелунд 9 Пз Хорватія ШЕХІЧ Едін
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна БОЙКО Денис 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
6 Пз Гана АБДУЛ КАДІРІ Мохаммед 25 Зх Україна МАРТИНЕНКО Євгеній
9 Нп Іспанія СОЛЬ ОРТІЗ Франциско 27 Зх Україна БАЄНКО Володимир
10 Пз Україна ШАПАРЕНКО Микола 5 Пз Гана ЯКУБУ Наджееб
14 Пз Італія ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія 66 Пз Бразилія БАТІСТА ДЕ СОУЗА Артур Сержіо
20 Пз Україна КАРАВАЄВ Олександр 8 Пз Україна ГАБЕЛОК Артем
23 Зх Хорватія ПІВАРІЧ Йосіп 77 Пз Україна ВАСІН Денис
 
Головні тренери
Україна Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
32 yellow_card.png КАНЕ Ібрахім
БУЯЛЬСЬКИЙ Віталій goal.png 50
52 yellow_card.png ШЕХІЧ Едін
57 yellow_card.png КУЛАЧ Владислав
63 goal.png СТЕПАНЮК Руслан
КАРАВАЄВ Олександр
ПОУЛЬСЕН Міккель Дуелунд
substitution.png 65
65 substitution.png ЯКУБУ Наджееб
РЕБЕНОК Павло
69 substitution.png БАТІСТА ДЕ СОУЗА Артур Сержіо
СТЕПАНЮК Руслан
ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія
ШЕПЕЛЄВ Володимир
substitution.png 76
82 substitution.png ГАБЕЛОК Артем
ПУЦЛІН Давід
ВЕРБИЧ Беньямін goal.png 90+1
АБДУЛ КАДІРІ Мохаммед
БУЯЛЬСЬКИЙ Віталій
substitution.png 90+3

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Достойна гра без результату

Перший офіційний матч «Ворскли» в 2020-му році дав привід для оптимізму. І справа не в тому, що полтавці втратили нічию в компенсований час. Гра, показана підопічними Юрія Максимова, була на пристойному рівні.

Стартовий склад «Ворскли» не здивував. Через дискваліфікації Скляра й Луїзао шанс проявити себе в опорній зоні отримав дебютант з Хорватії – Давід Пуцлін. Ще один новачок Руслан Степанюк зайняв місце на вістрі атаки, а Владислав Кулач розташувався трохи нижче. Уперше після травми й тривалого відновлення вболівальники побачили Едіна Шехіча.

У першому таймі полтавці нічим не поступалися супернику. Якщо відкинути напівмоменти, то суперники мали по одному шансу для взяття воріт. У «Ворскли» з хорошої позиції пробивав Кулач – прямо в Бущана. У «Динамо» сам на сам з Різником під кутом до воріт виходив Миколенко, проте в ворота не влучив.

У перерві Олексій Михайличенко вніс корективи в гру господарів і на другий тайм вони вийшли більш зарядженими. «Ворскла» притислася до своїх воріт, за що поплатилася. Хоча без долі фортуни для «Динамо» не обійшлося. На 50-й хвилині Буяльський, як здалося, виконував подачу до штрафного майданчика з правого флангу. М’яч зрізався з ноги киянина й пірнув за комірець Різнику – 1:0.

Щоб відновити рівновагу «Ворсклі» вистачило тринадцяти хвилин. Шехіч витягнув на себе захисників «Динамо» й віддав пас вправо на Пердуту. Ігор був сам, тому мав достатньо часу для того, щоб оцінити ситуацію й виконати якісну передачу. З ударом головою в виконанні Руслана Степанюка Бущан нічого зробити не зміг – 1:1.

Після голу «Ворскли» гра кардинально не змінилася. Полтавці грали грамотно й не забували про контратаки. Активністю на лівому фланзі вирізнявся Якубу, який замінив Павла Ребенка.

Матч котився до нічиєї, аж поки на 91-й хвилині ворскляни не пропустили атаку «Динамо». З неприємним ударом Русина Різник впорався, відбивши м’яча перед собою, а Вербіч добив його у ворота. 2:1 – важка перемога «Динамо».

Гра «Ворскли» сподобалася. Був контроль  м’яча, проглядалося те, що команда награвала на зборах. Але висновки робити зарано. Команди грали на фоні навантажень, які давав тренерський штаб під час підготовчого періоду. Готовність «Ворскли» покаже домашній матч проти лідера чемпіонату донецького «Шахтаря». Приходьте підтримати команду. Грою в Києві «Ворскла» на це заслужила.

Олександр Данник

Юрій Максимов, головний тренер "Ворскли":

- Приємно за наших футболістів. Вони вийшли на матч і намагалися грати, не поступитися в боротьбі. Звичайно, у психологічному плані прикро пропускати на останній хвилині. Якби ми програвали в першому таймі і так би і закінчили, то я б не так засмутився. Але ми могли вирвати нічию. Ведемо боротьбу за виживання, тому для нас кожне очко - на вагу золота. Футболістам я вдячний. Було видно, що вони старалися, єдине - десь поступалися супернику в майстерності.

- Чи виправдали ваші сподівання новачки команди, які прийшли взимку?

- Ми брали футболістів на ті позиції, які вимагали посилення. Розраховуємо на них. Звичайно, хотілося б узяти ще когось, але цього не дозволяє фінансова ситуація. Хотіли прибрати шість чоловік, чотири пішли, двоє залишилися, тому що не можуть знайти новий клуб. Щоб когось запросити, потрібно звільнити заявочний лист. А ті гравці, яких ми запросили, гадаю, допоможуть команді.

 - Як ви можете оцінити стан газону стадіону «Динамо»?

- Ми приїхали з корабля на бал. У нас був місяць зборів у Туреччині. Поля там кращі, ніж у Полтаві. Гріх скаржитися на поле динамівського стадіону. До цього, як я чув, поле було трохи в'язким, а сьогодні підсохнуло. Ми грали у футбол. Що могли, те показали по-максимуму. Повторюся, десь поступалися в майстерності та в психологічному плані. Вилізти з ями - завжди важче, ніж перебувати в середині турнірної таблиці. Футболістами я сьогодні задоволений. Ми втратили очко, але в наступній грі можемо його заробити.

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

- Ми всі очікували початку весняної частини чемпіонату України та готувалися до неї. Хотілося б провести гру в зовсім іншій атмосфері. На жаль, емоційно хлопцям складно було перебудуватися – зі зборів на збори. Матч без глядачів, на порожньому стадіоні, тому емоцій, які нам були потрібні, трохи не вистачало. Якщо казати безпосередньо про гру, то матчі після зборів завжди проходять дуже непросто. У зв’язку з тим, що було виконано багато роботи, у зв’язку з погодними умовами та станом полів, у всіх команд хороша готовність саме у фізичному плані, у чому ми сьогодні впевнилися. Незважаючи на те, що для лютого поле було хорошим, до ідеального йому ще далеко.

Звичайно, я б віддав належне «Ворсклі», ми побачили зовсім іншу команду, ніж була наприкінці минулого року. Юрію Максимову вдалося перебудувати її. Вони показали хороший, добротний футбол, зіграли тактично грамотно. Видно, що, як і ми, вони готувалися до сьогоднішньої гри.

Матч видався нервовим і напруженим до останньої хвилини, тому що ми не змогли реалізувати ті передумови та моменти, які створювалися. Було багато браку. Можна це списати на поле, проте це не завжди було так. Але найголовніше, що команда грала та боролася за результат до кінця – і досягла бажаного результату.

- Олексію Олександровичу, чи відчувається дефіцит форвардів у команді?

- Ні.

- Сьогодні на вістрі нападу вийшов Русин, який провів хорошу осінню частину сезону, став найкращим бомбардиром «Динамо» на зимових зборах. Ми побачимо на полі ще Соля чи ви вірите, що Русин може виправити відсоток реалізації моментів команди?

- Будемо працювати. Складно забивати м’ячі, коли не створюєш моменти. Хлопці працюють та вдосконалюють свою майстерність. Ми чекаємо, стараємося та працюємо на тренуваннях, щоб збільшити відсоток забитих голів. Те, що ми створюємо найбільше моментів серед усіх – це вже обнадіює, значить, ми на правильному шляху, залишається лише поставити «крапку». Це залежить від хлопців, наскільки їм вдається використовувати свою індивідуальну майстерність. Її потрібно вдосконалювати – це сто відсотків.

Що стосується Соля та Русина, то на зборах і Соль теж не йшов із поля без забитих м’ячів. У них із Русином зараз хороша, нормальна конкуренція. Думаю, у другій частині чемпіонату їм двом вистачить роботи. Сподіваюся, що вони, конкуруючи один із одним, будуть приносити більше користі команді.

- Вболівальники назвали Карлоса де Пену найкращим гравцем «Динамо» за підсумками минулого року. Чого не вистачає, щоб він зайняв місце у основному складі?

- Я щойно казав про Соля та Русина. Звісно, це моя суб’єктивна думка, її доведеться приймати. Йде хороша конкуренція. У нас багато позицій, які дублюються, конкурентоспроможні хлопці. Потрібно виходити на поле та доводити, на скільки б ти не вийшов – на 5, 15, 45 хвилин або на всю гру. Це не має значення. Те, що у нас є гравці, якими ми можемо посилити та перебудувати гру, - це дуже важливо.

Фото гри


Погода