Останні новини - 28-07-2011, 10:07 - sasa 152

Далекоглядний Даллку

Далекоглядний Даллку

Напередодні першого матчу проти ірландського \”Слайго\” захисник полтавської \”Ворскли\” Арменд Даллку зізнається, що не надто добре знає суперника, тому не вважає український клуб відвертим фаворитом.

Здолавши на попередньому етапі Ліги Європи УЄФА північноірландський \”Гленторан\”, \”Ворскла\” далі мусить розібратися із представником незалежної від Великобританії частини острова. Нинішній \”Слайго\”, що впевнено лідирує в чемпіонаті Ірландії, куди серйозніший опонент, тож один із найдосвідченіших гравців команди Миколи Павлова не квапиться визнавати полтавців однозначними фаворитами протистояння.

\”Ми вивчали \”Слайго\”, подивились кілька матчів з його участю, але цього недостатньо, щоб достеменно розуміти, з ким доведеться мати справу. Тому я не хочу зараз говорити про фаворитів і аутсайдерів, – зазначив Арменд Даллку в бесіді з UEFA.com. – Звісно, удома при рідних уболівальниках ми в будь-якому разі матимемо перевагу. Намагатимемось грати без огляду на повторну зустріч – так, щоб вирушати до Ірландії зі спокійним серцем\”.

За словами албанського оборонця, тільки після перших 15-20 хвилин стане зрозуміліше, як поведуть себе суперники і що вони собою представляють. Між ним, наставник \”Слайго\” Пол Кук у розмові з UEFA.com пообіцяв почати матч обережно, а не кидатись стрімголов у атаку. \”Ми не будемо діяти, наче камікадзе, бо не хочемо пропустити швидкий гол. Ми любимо атакувати, але передусім треба досягти балансу. Якщо ми добре подолаємо стартовий етап гри, то далі, гадаю, зможемо домогтися позитивного результату\”, – наголосив фахівець, котрий очолив команду в 2007 році.

Якщо не брати до уваги єврокубковий матч проти напівпрофесіонального \”Гленторана\”, то \”Ворскла\” вдома провела два поєдинки: спочатку за величезної ігрової переваги поступилась \”Олександрії\” (0:1), а потім у відкритій, взаємно гострій грі здолала донецький \”Металург\” (4:2). Утім, четвергового вечора полтавців, скоріше за все, чекає \”олександрійське\” завдання – зламувати щільну оборону, котра в 24 матчах національної першості пропустила лише десять голів.

\”У складі \”Слайго\” багато сильних та високих виконавців, котрі чудово грають головою. Як і всі британські команди, вони прекрасно готові функціонально. При цьому ірландські футболісти непогано працюють з м\’ячем, є в них декілька достатньо технічних хлопців, – розповів Даллку. – Тож пройти їхні редути буде складно. Але у нас є прудкі виконавці – Безус, Маркоськи, Ребенок, Кривошеєнко та інші. Саме швидкість – передусім на флангах – має стати нашим козирем\”.

Даллку переконаний, що \”Слайго\” не гратиме настільки ж закрито, як \”Олександрія\”, відтак у полтавців будуть нагоди і для своїх фірмових контрвипадів. Дійно, Пол Кук є прихильником комбінаційного футболу. І маючи в сладі досвідченого камерунця, учасника двох чемпіонатів світу Джозефа Ндо, надійного Річі Раяна, талановитих нападників Метью Блінкхорна та Ойна Дойла, англійський спеціаліст навряд чи буде зациклюватись виключно на оборонних помислах.

\”Звісно, мені більше подобається, коли суперник і сам грає, і нам дає. Однак ми готові до будь-якого сценарію\”, – підкреслив Арменд Даллку, котрий уже шість років захищає честь \”Ворскли\”. Албанець пообіцяв, що він та його партнери віддадуть усі сили в наступному матчі. \”Ви ж знаєте, наш наставник Микола Павлов так уміє мотивувати, що всі хлопці викладаються на полі на сто відсотків\”, – підсумував він.

 

UEFA

Погода