Останні новини - 10-07-2012, 12:07 - sasa 122

Якщо \”Динамо\” купить Безуса, то віддасть його в оренду?

Якщо \”Динамо\” купить Безуса, то віддасть його в оренду?

Практично всі футбольні траснфер можна розділити на три види: сенсаційні, передбачувані й очікувані.

Під третій пункт цілком підходить епопея з переходом з «Ворскли» до «Динамо» двох гравців – Євгена Селіна та Романа Безуса. Секретності уникнути не вдалося і про можливості цих трансферів говорять уже давно. Тому в разі успішного завершення переговорів цю операцію цілком можна назвати очікуваною. Інша справа, яка необхідність у переїзді до Києва лідерів ворсклян вже цього літа?

 

Покупка дорогих футболістів (а «Ворскла», впевнений, просить за них чимало) має на увазі, що вони будуть регулярно виходити на поле, а не гріти лаву запасних. Але, на мій погляд, розраховувати на постійну ігрову практику може тільки Селін, якому цілком під силу виграти конкуренцію у Горана Попова. Безус же в нинішньому «Динамо», як мені здається, наразі буде зайвим, оскільки в міжсезоння фактично на його позицію вже придбали Ніко Кранчара, причому також за хороші гроші. Так, в нинішньому футболі процвітає універсалізм, але в матчі за збірну Україну ми вже бачили, як Безус грає на нерідний для нього позиції. Так що доведеться або одного з них садити на лавку, або придумати, як використовувати двох одночасно.

 

Але, як мені здається, найбільш прийнятним виходом із ситуації, в разі підписання контракту, стала б оренда, щоб Роман ще піднабрався досвіду. Наприклад, у тій же «Ворсклі». Або навіть «Дніпрі», де на позиції під нападником у нього було б більше шансів себе проявити, ніж у «Динамо». Інакше є шанс втратити талановитого гравця.

 

До всього іншого, вчора з\’явилася інформація, яка поставила невеликий питання і в контексті переходу Селіна, оскільки Євген, купаючись у Ворсклі, поранив стопу. За інформацією клубного сайту, на загоєння рани піде мінімум 2 тижні. Звичайно, поріз на нозі – це не розтягнення задньої поверхні стегна, на лікування якого замість тижня іноді йде пару місяців, але теоретично кияни можуть з угодою почекати.

 

Загалом, резюмуючи вищесказане, можна висловити припущення, що якщо по Селіну клуби все ж домовляться (на травмі, до слова, можна ще трохи збити ціну), то Безус, не виключено, ще на деякий час затримається в «Ворсклі». Або, повторюся, піде в оренду, якщо «Динамо» викупить його контракт. Остаточно ж ситуація вирішиться, швидше за все, до старту чемпіонату – тягнути ще кияни навряд чи захочуть…

Андрій ВАРЧАК

\”Спорт Экспресс в Украине\”

Погода