17.03.2013.
Динамо (Київ) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Прем'єр-ліга


Динамо 1 : 0 Ворскла
Динамо (Київ) Ворскла (Полтава)
17.03.2013. 17:30
21 тур
Стадіон: НСК Олімпійський (Київ) . 12879 глядачів (вміст 70050)
Погода: штучне освітлення , Температура: -1ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Юрій МОСЕЙЧУК (Чернівці)
Перший асистент: Семен ШЛОНЧАК (Черкаси)
Другий асистент: Олександр ХОЛОДИНСЬКИЙ (Лозова)
Перший додатковий асистент: Віктор ШВЕЦОВ (Одеса)
Другий додатковий асистент: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Резервний арбітр: Анатолій ДУДЧИК (Чернігів)
Делегат: Тарас КЛИМ (Калуш)
Інспектор: Михайло СИДОР (Львів)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
35 Вр Україна КОВАЛЬ Максим 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
2 Зх Бразилія ДАНІЛО Сілва 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
3 Зх Україна СЕЛІН Євген 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 8 Пз Україна БУДНИК Євген
10 Нп Україна ЯРМОЛЕНКО Андрій 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
11 Нп Нігерія ІДЕЙЄ Браун 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
13 Нп Швейцарія МЕХМЕДІ Адмір 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
19 Пз Україна ГАРМАШ Денис 22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій
24 Зх Хорватія ВІДА Домагой 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
25 Пз Нігерія АРУНА Лукман 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
34 Зх Україна ХАЧЕРІДІ Євген 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна БОЙКО Денис 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
4 Пз Португалія МІҐЕЛЬ 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
16 Зх Україна СИДОРЧУК Сергій 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
17 Пз Україна МИХАЛИК Тарас 13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген
20 Пз Україна ГУСЄВ Олег 20 Нп Україна КУНЄВ Роман
21 Пз Хорватія КРАНЧАР Ніко 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
33 Зх Нігерія ТАЙВО Тайє 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
 
Головні тренери
Україна Олег БЛОХІН Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ВІДА Домагой goal.png 5
14 yellow_card.png ПЕРДУТА Ігор
БЕЗУС Роман yellow_card.png 23
31 yellow_card.png РЕБЕНОК Павло
47 yellow_card.png ТКАЧУК Євгеній
55 substitution.png САПАЙ Вадим
КУЦЕНКО Валерій
57 yellow_card.png САПАЙ Вадим
МІҐЕЛЬ
БЕЗУС Роман
substitution.png 57
КРАНЧАР Ніко
АРУНА Лукман
substitution.png 67
75 substitution.png СІЛЮК Сергій
БУДНИК Євген
ГУСЄВ Олег
МЕХМЕДІ Адмір
substitution.png 79
87 substitution.png КУНЄВ Роман
ГРОМОВ Артем

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

"Ворскла" готує сюрприз "Динамо"?

Динамо - Ворскла
17 березня. Київ. НСК “Олімпійський”. Початок о 17.30.
Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Пряма трансляція на каналі “2+2”.
Дивитися матч он-лайн
Прогноз - 3:1

Безвиграшно-безгольовий кошмар для “Ворскли” триває. У неділю підопічним Сергія Свистуна доведеться зіграти з віце-чемпіоном країни - “Динамо”. І хоч, наразі, столична команда грає доволі непередбачувано, схоже сподіватися ворсклянам на вдалий результат в Києві буде вкрай важко.

“Ворскла” продовжує мінімально програвати і при цьому команда не те, що не забиває, але й практично не загрожує воротам суперників. Про проблему нападників вже сказано-переказано, але поки що не видно, щоб тренерський штаб ворсклян шукав якісь шляхи виходу з цієї ситуації. Два весняні поєдинки стартовий склад біло-зелених був схожий як під копірку, і навіть тих кого змінювали був як по-плану.

У матчах із “Чорноморцем” і “Шахтарем” на вістрі атаки полтавців діяв Громов, але з функціями чистого форварда, на жаль, Артем не справляється. Ну не його це місце і все. Не відомо, чи змінить склад Свистун в третій грі весни, але те, що щось змінювати потрібно ― скаже будь хто. Можливо, слід спробувати попереду випустити Чичикова? Олексій у матчі молодіжних складів забив донецькому “Шахтарю”, а цього тижня в спарингу з “Полтавою” зробив дубль. Тим паче не треба забувати, що Чичиков колись був вправним забивним форвардом. Тому може Олексію дати ще один шанс. Принаймні гірше, як вже не має бути...

Що може допомогти “Ворсклі” досягти бодай нічиї в Києві? Єдине що можна зробити в цій ситуації, так це надійно зіграти в обороні, зробити своєрідний “Сталінград” динамівському нападу. Пам'ятаєте, як за часів Віктора Носова така тактика приносила бажаний результат. Київські нічиї 2006 ― 0:0 та 2007 ― 1:1 років (до речі, після того в Києві “Ворскла” лише програвала) свідчать про те, що з “Динамо” можна грати на їх полі. Тим паче тоді “Динамо” було куди сильнішим, ніж тепер. Але для цього потрібно грамотно зіграти в обороні і проявити врешті свій характер.

Особливого колориту матч придає той факт, що проти “Ворскли” можуть вийти двоє колишніх футболістів, які ще восени грали за полтавську команду. Мова про Безуса і Селіна. Обидва колишніх ворсклянина напередодні київського поєдинку говорили що для них це звичайна гра чемпіонату. Що, навіть, коли їм пощастить забити гол у ворота біло-зелених, вони не будуть особливо радіти з цього. Як би там не було, але і для Безуса і для Селіна матч все ж таки не пересічний. Обом є що доводити і перш за все перед Олегом Блохіним, адже, ні Безус, ні Селін ще не ґарантували собі місце в основі, на яке прагнули, перейшовши до столичного гранда. Тому матч із “Ворсклою” для них дуже і дуже показовий. Зрештою кому як не їм знати всі сильні і слабкі сторони полтавців.

Трохи про статистику попередніх матчів команд. У Києві “Ворскла” жодного разу не перемагала “Динамо”. Гірше того, після останньої нічиї 22 квітня 2007 року, “Ворскла” вже майже шість років не можу привезти очки зі столиці. Більше того, біло-зелені з 2009 року навіть не можуть забити динамівцям на їх полі. Минулого року полтавці програли 0:3, а 2011 ― 0:2. Отож, як бачимо навіть статистика не на боці ворсклян.

Веніамін КОВБАСА

Динамо не хотіло, а Ворскла не могла

Знову доводиться банально починати: Ворскла в котре не змогла забити і доводить свою безвиграшну серію до семи матчів

Три весняні поєдинки Ворскла програла з однаковим рахунком 0:1. Програла всі матчі майже під копірку. Десь-там щось виходило, десь-там дозволяли грати суперники, але результат, а головне гра в атаці залишалися незмінними. Ні голів, ні, принаймні, якихось конкретних дій в атаці ми по-суті не бачили в цих трьох матчах. У матчі з Динамо взагалі було смішно дивитися коли голи побігли забивати номінальні захисники ― Пердута, Чеснаков. А де ті, нехай не чисті нападники, але ті, які вміють і можуть забивати. Де Ребенок? Де Громов? Де Сілюк? Де Будник? Де?...

З самого початку поєдинку гості стали притискатися до своїх воріт, дозволивши динамівцям без бою захопити територію і безперешкодно комбінувати на чужій половині поля. Високий темп господарі протримали приблизно двадцять стартових хвилин, протягом яких їм вдалося провести кілька гострих флангових атак, завдати два удари в площину воріт і, що найважливіше, відкрити рахунок. Дебютний м'яч у футболці Динамо забив Домагой Віда, який замкнув подачу з кутового у виконанні Ярмоленка. Як показав повтор, з хорватом неуважно зіграв його опікун Ребенок (пам'ятаєте матч в Одесі, там Павло теж не зміг втримати Леонардо), крім того, впевненіше на виході зобов'язаний був діяти Долганський, оскільки подача була направлена безпосередньо у воротарський майданчик.

Факт взяття воріт Ворскли жодним чином не позначився на діях ні однієї, ні іншої команди. Динамо встановило повний контроль над матчем, в той час як Ворскла погодилася на такий розвиток подій і вперто чекала свого шансу на контратаці. Однак можливості контратакувати у підопічних Свистуна в першому таймі практично не було. Атакуючий актив Ворскли за підсумками першої половини матчу включив в себе лише три неточних удару (двічі пробивав Будник та один раз Даллку), два з яких були нанесені з дуже далекої дистанції.

Деякі зміни сталися в матчі після перерви, коли динамівці трохи заспокоїлися і дали полтавцям можливість «повернутися» у гру. Ворскляни атакували, але щось конкретне створити біля воріт Коваля так і не змогли. Втім, був один момент, який з натяжкою можна віднести до гольових. На 73-й хвилині з лінії штрафного завдавав удару Чеснаков, який завершував тривалу атаку. Однак щоб зрівняти рахунок однієї хорошої атаки виявилося недостатньо, оскільки Коваль з ударом опорного хавбека Ворскли впорався, намертво зафіксувавши м'яч.

Оцінюючи матч в цілому, можна стверджувати, що цю перемогу Динамо здобуло на класі, приклавши рівно стільки зусиль, скільки для цього було потрібно. Ворскла хоч і пропустила усього один м'яч і аж до останньої хвилини сподівалася на порятунок, великих проблем не створила.

Поразка від Динамо для Ворскли стало вже шостою поспіль, через що команда Сергія Свистуна продовжує осідати на 14-му місці в турнірній таблиці. Попереду у Ворскли двотижнева пауза, а далі черговий матч чемпіонату вдома проти “Зорі”. Матч, який багато уболівальників біло-зелених охрестила як “Рубіконом для Свистуна”.

Веніамін КОВБАСА

Сергій Свистун: "Гра мені сподобалася"

Наставник ворсклян продовжує з оптимізмом дивиться в майбутнє Ворскли

- Гра мені сподобалася. Єдина наша проблема полягає в тому, що знову нам не вдалося вступити в гру з перших хвилин. Як і в матчах із «Шахтарем», із «Чорноморцем», знову провалили перші 15-20 хвилин. Мабуть, психологічно не готові поки грати з перших хвилин - якась боязнь, невпевненість. У перерві з хлопцями поговорили, вони зрозуміли і вийшли на другий тайм грати зовсім по-іншому. Наше завдання - змусити їх так грати з перших хвилин.

- Чи виправдали себе заміни? Може, варто було випустити Кунєва раніше?

- Зараз про це можна говорити все що завгодно. Вийшло так, як вийшло. Тепер, на майбутнє, будемо знати, що, може, й треба було випустити хлопців раніше.

- Чи є у першої команди «Ворскли» підживлення з «дубля»?

- У мене зараз півкоманди - це і є підживлення з «дубля». Так, я стежу за молоддю, але треба реально дивитися на речі: три гри - три поразки. Але ми дивимося всі ігри дубля.

Олексій Михайличенко: Ворскла билася за очки

Спілкуватися з журналістами після матчу з Ворсклою прийшов Олексій Михайличенко

- Гра вийшла дуже нервовою, бойовою. Може бути, злий жарт зіграв із нами швидкий гол. Ми його, звичайно ж, прагнули забити, але після цього хлопці трохи заспокоїлися і в підсумку дозволили «Ворсклі» почувати себе комфортно, а самі не розвинули успіх. При цьому була величезна кількість браку. Крім того, багато гравців нашої команди виглядали далеко не так переконливо, як ми того очікували і хотіли. Тому гра і вийшла такою нервовою. Але добре, що довели поєдинок до перемоги, тому що рахунок 1:0 - дуже слизький.

А то що «Ворскла» билася за очки, ми знали абсолютно точно, оскільки дивилися їхні останні ігри (з «Шахтарем» та «Чорноморцем») - у них ворскляни показали хороший рівень фізичної готовності і билися за результат. Так що ми отримали те, чого очікували.

Ще раз хочу відзначити, що наша команда показала не зовсім ту гру, яку ми хотіли б бачити. Особливо у другому таймі. Заміни також не внесли корективи й не підсилили гру, як ми того очікували.

Фото гри


22_21_dk-vp_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода