27.10.2012.
Металург (Донецьк) - Ворскла (Полтава)
0 : 0


Прем'єр-ліга


Металург 0 : 0 Ворскла
Металург (Донецьк) Ворскла (Полтава)
27.10.2012. 19:00
13 тур
Стадіон: Металург (Донецьк) . 2500 глядачів (вміст 5094)
Погода: штучне освітлення , Температура: 7ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Перший асистент: Ярослав ТРЕХЛІБ (Дніпро)
Другий асистент: Максим ЧЕРТОЛЯС (Херсон)
Резервний арбітр: Костянтин ТРУХАНОВ (Харків)
Делегат: Микола ЖЕЛЄЗНИЙ (Черкаси)
Інспектор: Віктор ДЕРДО (Чорноморськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна БАНДУРА Олександр 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
6 Пз Вірменія МКРТЧЯН Карлен 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
2 Зх Україна БАРАНОВСЬКИЙ Артем 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
14 Зх Україна ВОЛОВИК Олександр 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
84 Пз Україна ГОЛАЙДО Денис 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
9 Пз Сербія ЛАЗІЧ Джордже 8 Пз Україна БУДНИК Євген
11 Пз Бразилія ДАНІЛО 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
8 Пз Нідерланди НЕЛЬСОН Грегорі 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
10 Пз Вірменія КАЗАРЯН Геворг 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
91 Нп Україна МОРАЄШ Чавес 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
15 Нп Малі ТРАОРЕ Драман 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
31 Вр Україна ВОРОБЙОВ Дмитро 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
21 Пз Вірменія ЄДІҐАРЯН Артак 3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій
90 Пз Україна ТИМОФІЄНКО Віталій 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
35 Нп Україна ТРОЯНОВСЬКИЙ Євген 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
77 Нп Україна ДЕГТЯРЬОВ Максим 19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро
19 Нп Україна ІВАНКО Віталій 24 Нп Україна БАРАННИК Олег
27 Нп Італія МОНАЧЕЛЛО Ґаетано 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Головні тренери
Україна Юрій МАКСИМОВ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ГОЛАЙДО Денис yellow_card.png 2
37 substitution.png ГРОМОВ Артем
БУДНИК Євген
41 yellow_card.png МАТВЄЄВ Олександр
53 yellow_card.png БЕЗУС Роман
60 yellow_card.png СЕЛІН Євген
62 substitution.png МАРКОСКІ Йован
КРИВОШЕЄНКО Іван
63 yellow_card.png СКЛЯР Олександр
79 substitution.png ЄРЕМЕНКО Дмитро
СКЛЯР Олександр
ТРОЯНОВСЬКИЙ Євген
КАЗАРЯН Геворг
substitution.png 80
ТРАОРЕ Драман yellow_card.png 85
89 yellow_card.png ЄРЕМЕНКО Дмитро
ІВАНКО Віталій
МОРАЄШ Чавес
substitution.png 89
ЄДІҐАРЯН Артак
НЕЛЬСОН Грегорі
substitution.png 90+3

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Чи замахнеться Свистун на перемогу в Донецьку?

 

Металург Д — Ворскла

27 жовтня. Донецьк. Стадіон “Металург”. Початок о 19.00.

Пряма трансляція на каналі “Футбол”.

Прогноз - 2:1.

 

Металург Д - ВорсклаЗдолавши в минулому турі запорізький “Металург” з історичним рахунком 5:0, на команду Сергія Свистуна в 13-му турі чекає інший “Металург” - донецький. Із другою донецькою командою “Ворскла” грає по-різному. Тривалий час ці колективи у матчах між собою розписували нічиї, але останні матчі проходили доволі непередбачувано, а головне - цікаво. Особливо цікавими були матчі минулого сезону. Тоді команди за два матчі наколотили аж 15 м'ячів! Перша гра в Полтаві принесла перемогу “Ворсклі” - 4:2. То був один із найкращих поєдинків ворсклян у минулому, багато в чому - неоднозначному сезоні. А ось матч у Донецьку став одним із найгірших для ворсклян у сезоні. Тодішня команда під керівництвом Павлова поступилася “Металургу” - 3:6. Останній вдалий матч у Донецьку для “Ворскли” відбувся 15 квітня 2010 року. Тоді біло-зелені виграли — 3:1.

 

З того моменту, як полтавську команду очолив Сергій Свистун, “Ворскла” поступилася лише раз, у Харкові - 0:4. Та незважаючи на таку вдалу серію Сергій Володимирович, якщо не брати до уваги кубкову перемогу в Чернігові, ще не перемагав на виїзді. То чи не час наставнику біло-зелених зробити і цей крок уперед?

"Сухий мир" у Донецьку

 

Закономірною нічиєю закінчився матч 13 туру між "Металургом" та "Ворсклою". Обидві команди мали по кілька моментів забити гол, але не змогли реалізувати їх.

 

Металург Д - ВорсклаСтартові хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі. Приблизно рівним був навіть відсоток володіння м'ячем. Суперники діяли на досить високих швидкостях. Не вистачало лише небезпечних моментів. Зважаючи на відсутність Морозюка на правому фланзі вся активність господарів була зосереджена на протилежній брівці. Казарян виконував значний обсяг роботи, але нічого путнього попереду йому створити не вдалося. Єдиний більш-менш гострий момент виник біля воріт Сергія Долганського після стандарту. Мораеш заробив штрафний, і Даніло пробив у ближній кут - кіпер Ворскли був на місці.
 
У порівнянні з металургами гості були більш пасивні. У гру Бандурі вступати доводилося лише після дальніх ударів. Так, Олександр виручив свою команду після потужно пострілу Безуса метрів з 25-ти. Мабуть, саме Роман був найактивнішим у складі Ворскли в першому таймі. Допомагав лідеру своєї команди і Кривошеєнко. Ця парочка доставила чимало неприємностей лівому захисника господарів Голайдо, але Денис, в принципі, справлявся зі своєю роботою.
 
Ближче до середини тайму гра повністю вирівнялася і, чесно кажучи, перетворилася на відверто нудне видовище. У діях гравців Металурга з'явилося занадто багато браку. Повністю випадав Драман Траоре, який навіть зі своїми габаритами часто програвав силову боротьбу центрбекам Ворскли.
 
До кінця тайму суперники обмінялися двома гострими ударами. Спочатку Роман Безус після передачі Олега Краснопьорова з лінії штрафного пробив у руки Бандурі, на що Грегорі Нельсон відповів своїм пострілом метрів з 20-ти - Долганський без проблем заволодів м'ячем.
 
У другому таймі гра дещо повеселішала. Тон відкритого та атакуючого футболу задали гості. Безус пострілив у воротарський кут, і Бандурі довелося демонструвати всю свою майстерність, щоб виручити команду. На цьому, щоправда, небезпека біля воріт господарів була вичерпана.
 
Господарі включили максимальні оберти, і полтавці були змушені зосередитися на обороні власних воріт. Домінування Металурга було тотальним. Залишалося підопічним Максимова налагодити гру в пас, і у Ворскли тут же стали з'являтися діри в захисті, а разом з ними і маса небезпечних моментів біля воріт Долганського.
 
Один тільки Мораеш мав дві чудові можливості, щоб відкрити рахунок. Спочатку Жуніор, перебуваючи в самоті на лінії штрафного, після прострілу Нельсона примудрився пробити в руки кіперу. А потім бразилець не реалізував вихід сам на сам. Браво, Долганський! Сергій прочитав задумку нападника і, кинувшись Мораєшу в ноги, врятував свою команду.
 
Гол назрівав. Металургу лише потрібно було трохи натиснути. Але суто фізично донеччани не могли це зробити. Ближче до середини другого тайму фізичні сили господарів стали підходити до кінця, а освіжити гру Юрій Максимов банально не міг - нікого було випускати на поле. З футболістів, наближених до основи, на лавці знаходилися лише молоді Іванко та Монечелло. Зрозуміло, що ставку на них робити було б нерозумно. Зрештою, наставник донеччан зробив ставку на юного Трояновського, але і цей хід ніяких дивідендів Металургу не приніс.
 
Останні хвилини зустрічі залишилися за Ворсклою. Біло-зелені виглядали більше свіжіше. В результаті гості навіть могли вирвати перемогу. Безус небезпечно стріляв із меж штрафного, але Бандура вкотре виручив свою команду.
 
Матч планомірно йшов до свого завершення, коли Металург таки відправив м'яч у ворота суперника. Траоре відгукнувся на навіс Голайдо і з близької відстані переграв Долганського. Але ось невдача - Драман забрався в офсайд. 0:0 - нічия, яка, напевно, не порадувала ні одну з команд.

Сергій Свистун: " У нас вимушені перестановки"

 

Наставник полтавської «Ворскли» Сергій Свистун прокоментував гру з нашою командою в рамках 13-го туру на традиційній післяматчевій прес-конференції.

Сергій Свистун- На мій погляд, гра була цікавою. І «Металург», і ми намагалися схилити чашу терезів на свій бік. 0:0. Але все одно, я думаю, глядач не нудьгував.

- Чи задоволені Ви грою Скляра на позиції відтягнутого форварда?
- У нас це вимушена перестановка. Скляр є опорним півзахисником. З урахуванням великої кількості травма - задоволений. В обороні він грав краще, а в атаці треба грати гостріше. Але, зрозумійте, цей навик треба мати.

- Скільки часу необхідно Янузі, щоб повернутися в лад?
- Він уже почав тренуватися. Стиків він уникає. Точно, я не можу сказати. Болить, говорить.

 

Юрій Максимов: "Рахунок по грі"

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера донецького «Металурга» Юрія Максимова.

Юрій Максимов- «Ворскла» це вже не та команда, що була на початку сезону. Десь там була плутанина - погляд тренера. Потім новий тренер. Зараз там зовсім інша команда. Багато людей, які відновилися - всі лідери грали. Десь у нас були моменти, могли виграти. Однак через свої помилки могли і програти. Думаю, що рахунок по грі. Найголовніше, що задоволений ставленням хлопців до гри - вони виконували наші вимоги. Результатом я не задоволений. Нічого страшного. Якщо ті футболісти, які випали, повернуться, нам буде легше. Хочеться підсилити гру, випустити на заміну. А так випускаєш людей, боїшся, щоб нічого не сталося.

 

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода