19.04.2013.
Маріуполь (Маріуполь) - Ворскла (Полтава)
1 : 0


Прем'єр-ліга


Маріуполь 1 : 0 Ворскла
Маріуполь (Маріуполь) Ворскла (Полтава)
19.04.2013. 19:15
25 тур
Стадіон: імені Володимира Бойка (Маріуполь) . 4500 глядачів (вміст 12680)
Погода: штучне освітлення , Температура: 11ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Сергій СКРИПАК (Київ)
Перший асистент: Євген ХАЛАМЕНДИК (Київ)
Другий асистент: Наталія РАЧИНСЬКА (Київ)
Перший додатковий асистент: Денис РОМАНОВ (Дніпро)
Другий додатковий асистент: Михайло МИТРОВСЬКИЙ (Ужгород)
Резервний арбітр: Володимир ВИСОЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Делегат: Володимир ЛІНКЕ (Харків)
Інспектор: Василь ПОПОВИЧ (Іршава)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна ХУДЖАМОВ Рустам 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
2 Пз Україна ПОЛЯНСЬКИЙ Олексій 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
7 Зх Україна ШЕВЧУК Сергій 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
9 Нп Україна ЯРОШЕНКО Костянтин 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Сергій 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
16 Нп Україна МАНДЗЮК Олександр 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
17 Пз Україна ФЕДОТОВ Віталій 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
32 Зх Україна ІЩЕНКО Микола 22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій
36 Зх Україна ЧИЖОВ Олександр 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
44 Зх Україна ОРДЕЦЬ Іван 33 Зх Греція ЛАГОС Панайотіс
77 Пз Україна ПУТІВЦЕВ Артем 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ГАЛЬЧУК Євген 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
4 Пз Україна ДОВГИЙ Олексій 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
5 Пз Україна ПУКАНИЧ Андріан 8 Пз Україна БУДНИК Євген
14 Нп Україна КІСІЛЬ Руслан 18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій
33 Пз Росія ЄМЕЛЬЯНОВ Роман 24 Нп Україна БАРАННИК Олег
80 Пз Грузія ОКРІАШВІЛІ Торніке 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
99 Пз Грузія ТАРГАМАДЗЕ Давід 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
 
Головні тренери
Україна Микола ПАВЛОВ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
13 yellow_card.png КУЦЕНКО Валерій
ШЕВЧУК Сергій yellow_card.png 39
ЄМЕЛЬЯНОВ Роман
ЯВОРСЬКИЙ Сергій
substitution.png 46
ОКРІАШВІЛІ Торніке
ЯРОШЕНКО Костянтин
substitution.png 46
58 substitution.png РЕБЕНОК Павло
СІЛЮК Сергій
МАНДЗЮК Олександр goal.png 64
67 substitution.png БАРАННИК Олег
ГРОМОВ Артем
68 yellow_card.png ДАЛЛКУ Арменд
80 substitution.png ЧИЧИКОВ Олексій
КУЦЕНКО Валерій
ТАРГАМАДЗЕ Давід
ШЕВЧУК Сергій
substitution.png 90+2

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Павлов проти Ворскли, або матч за щось...

Іллічівець ― Ворскла
19 квітня. Маріуполь. Стадіон Іллічівець. Початок о 19.15.
Пряма трансляція на каналі Футбол.
Арбітр ― Сергій Скрипак (Київ).
Прогноз ― 0:0

За останній тиждень в українському футболі відбулися деякі події, які дещо змінили. ФФУ, здається, поставило крапку в справі Павлова, визнавши, по суті, його винним за розірванні в односторонньому порядку контракт із Ворсклою. За це Микола Петрович має сплатити у п'ятимісячний термін полтавському клубу компенсацію в розмірі 200 тисяч американських доларів. У свою чергу Ворскла має негайно повернути колишньому головному тренеру його трудову книжку. Отож, вийшло ніби як і "вівці цілі, і вовки ситі".

Та, схоже, на те, що обидві сторони не задоволенні рішенням ФФУ. Павлов сказав спочатку, що не має наміру платити компенсацію взагалі, потім запевнив що згоден, але не клуб, а дитячому будинку, а все закінчилося тим, що Микола Петрович пожартував, сказавши, що в нього немає таких грошей і йому доведеться брати кредит і обов'язково в банку "Фінанси і Кредит", який належить власнику Ворскли Костянтину Жеваго. Ворскла, теж, ніби не згодна з таким рішенням і навіть готова подати скаргу до Лозанни. Однак буквально, на днях промайнула інформація про те, що керівництво ФК Іллічівець, ніби виплатило необхідну суму полтавській стороні. Якщо це так, то це означає, що крапка в цій заплутаній майже детективній історії поставлена.

Павлов вже минулого туру повернувся на тренерську лаву і керував діями своїх футболістів у матчі з Волинню. До речі, Іллічівець впевнено переміг у Луцьку господарів ― 2:0. Отже, Микола Петрович вперше керуватиме у Маріуполі з тренерської лави. І що символічно, у грі проти своєї колишньої команди ― Ворскла!

У першому колі в себе вдома Ворскла мінімально перемогла Іллчівець ― 1:0 завдяки голу також колишнього гравця маріупольської команди Івана Кривошеєнка. Якщо брати той чотирьохрічний період матчів, коли біля керма полтавців стояв Павлов то статистика матчів виходить така: було проведено 8 матчів у яких 4 перемоги на боці біло-зелених, одна нічия, та три перемогу в активі Іллічівця, дві з яких азовці здобули в Полтаві.

Остання гра в Маріуполі відбулася 28 серпня 2011 року і закінчилася розгромною перемогою господарів ― 4:1. Але якщо зважити на ту обставину, що Ворскла грала після бухарестського тріумфу, результат гри тоді не мав жодного значення.

За шість турів до завершення чемпіонату Ворскла з 24 очками розташувалася на 12 сходинці в турнірній таблиці. До омріяного ― десятого місця майже рукою подати, і відстань складає всього чотири пункти. А якщо зважити на те, що з Таврії, яка якраз і йде десятою, можуть зняти 3 очки, то виконати поставлене завдання ворсклянам цілком до снаги. А у випадку вдалого вояжу до Маріуполя, взагалі це стане майже реальністю. Щодо Іллічівця, то команда можна сказати, що бореться за місце в Лізі Європи, але весь час їм чогось бракує. Ось і виходить що п'ятничний матч для обох команд ніби і важливий, а значить буде боротьба за щось...

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Павлов бере реванш у Ворскли

Полтавська команда в дуже скучному матчі в Маріуполі поступилася місцевому Іллічівцю - 0:1. Таким чином, нинішній наставник маріупольців Микола Павлов бере реванш за поразку в першому колі...

Фактично одна помилка вплинула на результат матчу. Мова про невпевнену гру на виході голкіпера і капітана ворсклян Сергія Долганського. Саме він після подачі зі штрафного Полянського помилився і воротаря випередив Мандзюк, який головою відправив м'яч у ворота.

Слід зауважити, що по грі вийшло два різних тайми. Ворскла дуже добре почала гру і протягом всієї першої половини грала трохи краще господарів поля. В одному моменті Іллічівцю просто пощастило не пропустити, коли під удар Скляра після добре розіграної комбінації потрапив Громов. Непогано одного разу бив і сам єдиний форвард ворсклян - Худжамов зіграв надійно.

Було у гостей ще кілька потенційно гострих епізодів і непогано підготовлених атак. Однак до удару довести вдавалося їх украй рідко. З іншого боку Іллічівець і до штрафної суперника добирався з великими труднощами.

Після перерви вийшли на заміну Ємельянов та Окріашвілі і це додало стрункості півзахисту Іллічівця, після чого господарі стали перегравати суперника і будувати свої атаки.

Переможний гол не став наслідком переваги в грі. Просто був стандарт і помилка. А от практично відсутність вдалих дій попереду полтавців, особливо після пропущеного м'яча це якраз плоди хороших дій команди Миколи Павлова після перерви.

Ворскла повернулася до свого улюбленого рахунку 0:1, який не зустрічався у матчах ворскли три тури поспіль. Наразі відрив від Говерли становить все ті ж 6 очок, але якщо ужгородці завтра напружаться і візьмуть очки в донецького Металурга фініш чемпіонату обіцяє бути цікавим у боротьбі за місце під сонцем. За тиждень Ворскла вдома прийматиме Таврію і в цій грі вже точно потрібно брати три очка. Інакше "матч смерті" в останньому турі чемпіонату з Говерлою стане все очевиднішим.

Сергій Свистун: Почали "за здравіє"...

На післяматчевій прес-конференції до наставника ворсклян Сергія Свистуна у журналістів було небагато запитань:

- Вітаю Іллічівець з перемогою. Почали добре, як то кажуть «за здравіє». Налаштовували хлопців і на другий тайм, щоб активно грали з перших хвилин. Але мабуть, є причини... Через мікротравми багато гравців пропускали цю гру. Функціонально підійшли не в тій формі... Другий тайм ми поступилися.

- Що з Янузі?
- Швидше за все, він вибув до кінця чемпіонату. В останній грі на зборах він отримав травму, тому він не може далі грати.

- Зараз Ви граєте без Янузі, Селіна, Безуса, Краснопьорова, і Долганський ще помилився на виході...
- Так. Помиляються всі. Тільки у воротаря помилка помітна, а от помилки польових гравців можна виправити. Будемо триматися і боротися до кінця. Потрібно готуватися на кожну гру.

Николай Павлов: Игрокам Ворсклы мы 4,5 года тренировали мозги

Веселый и счастлый дед Николай Петрович (накануне матча у Павлова родился внук) на послематчевой пресс-конференции был как всегда многословен

По игре я скажу, что первый тайм был безобразный! Пока на игроках ответственность за выход в Европу – они будут стараться! Иногда их эмоции преобладают над разумом – это свойство молодости. Отсюда – не стабильность. Поэтому они так играют. Один матч играют хорошо, а другой плохо! Один тайм плохо – а второй отлично. Ведь ход игры переломили не только те двое, которые вышли на замену в перерыве! Они переломили игру вместе с теми, кто играл в первом тайме. Во втором тайме мы переиграли соперника. Плюс к тому – гол забитый Сашей Мандзюком. Он впервые вышел в стартовом составе в роли центрального нападающего, и как он отыграл! Я сегодня перед ним снимаю шляпу!

- Есть ли разница в ощущениях от игры команды с трибуны и когда Вы находитесь рядом с командой?
- Большая разница! Мне все приводят в пример Бескова, а я оправдываюсь: он сидел немного ниже, у него была команда, которая была сильнее многих команд в Советском Союзе. Ему приходилось не так часто нервничать как мне! Находясь внизу, иначе чувствуешь нерв игры. Если бы я сидел наверху на трибуне - я бы не пошел на такие кардинальные замены - поменять двух футболистов сразу. Тем боле в игре с соперником, игру которого я знаю. У покойного Виктора Васильевича Носова было выражение: "Футболисту прежде всего нужно тренировать мозги, а потом ноги". Так вот, игрокам "Ворсклы" мы 4 с половиной года тренировали мозги. И кто бы не ушел - они будут держаться на собственных резервах. Они играют и явно никому не проигрывают, потому что там было что-то заложено. И если бы им повезло и они забили один-два мяча, то кого бы мы не меняли в перерыве - мы бы эту игру не выиграли.

Фото гри


"Іллічівець" - "Ворскла" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 25 тур)

22_25_mm-vp_01.jpg

Погода